Αντωνίου: Το φθινόπωρο λεφτά από το στοίχημα στις ερασιτεχνικές ομάδες

Ποδόσφαιρο 29 Μαΐου 2021, 18:53

Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα λάβουν οι ερασιτεχνικές ομάδες προκαταβολή και μετά θα γίνει η εκκαθάριση λέει ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου.

Ο Αντωνίου παραχώρησε συνέντευξη εφημερίδα “Μετροσπόρτ” εστιάζοντας στα τοπικά πρωταθλήματα, στη Γ’ Εθνικής και στις Ακαδημίες. Αναλυτικά όσα είπε…

Για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: «Ακόμη δεν έχουμε κάνει την καινούργια προκήρυξη. Περιμένουμε πρώτα την αναδιάρθρωση. Η δική μου άποψη είναι να είναι λιγότερες οι ομάδες που θα βγουν από τα τοπικά στη Γ’ Εθνική αλλά θα πρέπει να αποφασίσει το συμβούλιο.»

Πότε θα γίνει αυτό; «Όταν θα κάνουμε τη νέα προκήρυξη, για το νέο πρωτάθλημα, δηλαδή μέσα στον Αύγουστο.»

Θα γίνει η αναδιάρθρωση; «Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Υφυπουργός είπε ότι θα γίνει, αλλά αντιδρούν οι ομάδες.»

Υπάρχει περίπτωση να πέσει μία ομάδα λιγότερη από τη Γ’ Εθνική; «Όχι. Βάσει και της προκήρυξης αυτό έχει τελειώσει. Για παράδειγμα από τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο θα υποβιβαστούν έξι ομάδες.»

Με τις ακαδημίες υπάρχει κάποια εξέλιξη; «Γίνεται προσπάθεια να γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα. Πιστεύω θα επιτραπεί να παίζουν με σελφ τεστ. Όταν έχουν ανοίξει τα πάντα τα παιδάκια να κάνουν ράπιντ τεστ για να παίξουν;»

Πότε θα πάρουν οι ομάδες χρήματα; «Από ότι γνωρίζω ερασιτεχνικές ομάδες θα πάρουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο από το στοίχημα. Θα δώσουν πρώτα μία προκαταβολή και μετά θα γίνει η εκκαθάριση.»

Οι Ενώσεις θα πάρουν χρήματα; «Στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε με τον υφυπουργό είπα ότι δικαιούνται να πάρουν χρήματα και οι Ενώσεις από το στοίχημα.»

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad