legea hor

Αντωνίου: Με αποκάλεσε νούμερο – Μάντζιος: Είναι βοηθός, δεν έχει UEFA PRO!

Football League 4 Μαρτίου 2017, 23:17

Στη συνέντευξη Τύπου δόθηκε η… συνέχεια του φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους προπονητές Απόλλωνα και Σπάρτης, Άκη Μάντζιο και Σωτήρη Αντωνίου.

planakis

Οι δυο προπονητές μίλησαν ξεχωριστά, όπως έχει καθιερώσει στις συνεντεύξεις Τύπου η “Ελαφρά Ταξιαρχία”, αλλά παρ’ όλα αυτά ειπώθηκαν… τρομερές ατάκες!

Την αρχή έκανε ο Αντωνίου που υποστήριξε ότι ο τεχνικός του Απόλλωνα τον αποκάλεσε «νούμερο» επειδή έχασε στη Λαμία και τόνισε ότι η Σπάρτη παίζει για την ιστορία της και μόνο.

Ο Μάντζιος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε προκλητικό από το ξεκίνημα τον προπονητή της Σπάρτης και αναφορικά με το σχόλιο που έκανε για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινή συνέντευξη Τύπου απάντησε ότι έπρεπε να γνωρίζει ότι έχει καθιερώσει ο Απόλλων να μιλάνε ξεχωριστά οι προπονητές των ομάδων, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να κάτσει να μιλήσει μαζί με έναν άνθρωπο που δηλώνεται βοηθός στο φύλλο αγώνα και δεν έχει καν το απαιτούμενο UEFA PRO!

Η τοποθέτηση του Σωτήρη Αντωνίου για τα όσα έγιναν με τον Μάντζιο: «Θα πω κάτι που είναι κρίμα να γίνεται για την ομάδα του Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα η οποία έχει επενδύσει, έχει μεγάλη διαφορά με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας, τις πιο πολλές δηλαδή, σαν κι εμάς και η Σπάρτη με προπονητή τον Αντωνίου ήρθε εδώ πέρα σήμερα να παίξει για εαυτό του, για την ιστορία της ομάδας, για τον κόσμο που ήρθε και μας είδε και δεν παίζαμε για κανέναν. Υπήρχε μεγάλη πρόκληση από έναν προπονητή, ο οποίος είναι άλλο επίπεδο, δεν είναι Β’ Εθνικής όπως είμαι εγώ. Εγώ είμαι ένας προπονητής νέος, δεν είμαι τόσο έμπειρος, αλλά προσπαθώ να κάνω κάτι. Το να με φωνάζει ένας προπονητής συνάδελφος «νούμερο γιατί έχασες στη Λαμία», αυτό που θέλω να του απαντήσω είναι ότι η ομάδα μου και μέσα στη Λαμία και με τον Άρη και στο πρώτο παιχνίδι που δεν ήταν προπονητής και στο σημερινό παιχνίδι και σε όλα τα παιχνίδια είμαστε μία ομάδα που δύσκολα χάνει. Έχουμε τέσσερις ήττες για τη βαθμολογία στην οποία είμαστε. Επειδή ο Απόλλωνας έχει μία ομάδα που την αποκαλώ “Ferrari” με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με υψηλή ποιότητα, ομάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει και στη Super League θα πω στον αντίπαλο προπονητή που έχασα μέσα στη Λαμία να τον δω τι θα κάνει στον δεύτερο γύρο μέσα στη Λαμία με αυτή την ομάδα που έχει, που έχει ομαδάρα. Η Σπάρτη κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος, ό,τι είδατε σήμερα, ό,τι είδατε πριν δέκα μέρες με τον Άρη, ό,τι είδατε μέσα στη Λαμία, ό,τι είδατε με τα Τρίκαλα, ό,τι είδατε μέσα στον Αχαρναϊκό, είμαστε μία ομάδα που παίζει όλα τα παιχνίδια. Είτε παίζουμε εντός, είτε παίζουμε εκτός για τη νίκη παίζουμε. Το δείξαμε και σήμερα από το 60’ και μετά που έβγαλα τον Καρτσαμπά, που έπαιζα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, πήγαμε να πάρουμε το παιχνίδι κι όχι να μείνουμε πίσω να παίξουμε αντιποδόσφαιρο. Τραυματίζονται ποδοσφαιριστές… Εάν έμεινε ο Μελίσσας κάτω δεν το κάναμε σκοπίμως, αλλά παίζουμε για τους εαυτούς μας, για την ομάδα, για τη διοίκηση, για την πόλη και αυτή την ιστορία που έχει η ομάδα και δεν παίζουμε για κανέναν. Ο Απόλλωνας δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Του εύχομαι να πάρει την άνοδο γιατί την αξίζει».

Η αναφορά του Μάντζιου στον τρόπο παιχνιδιού της Σπάρτης:  «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία το μόνο που είχε ως στόχο ήταν μόνο να καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η Σπάρτη, η οποία σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούσε να παίξει καλή μπάλα αλλά σήμερα ήρθε μόνο με σκοπό να καταστρέψει το ποδόσφαιρο».

Για το φραστικό επεισόδιο με τον Αντωνίου: «Όσον αφορά τον προπονητή της Σπάρτης θεωρώ ότι αυτά που είπε ότι καλά κάνει και παίζει για την ομάδα του και μακάρι να παίζει έτσι όλα τα παιχνίδια, κι όχι μόνο η Σπάρτη όλες οι ομάδες, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς στο κομμάτι αυτό. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι ήταν προκλητικός από το πρώτο λεπτό. Συνέχεια διαμαρτυρόταν, συνέχεια ειρωνευόταν και νομίζω ότι και με έναν άνθρωπο της ΠΑΕ υπήρχε λογομαχία στο πρώτο ημίχρονο, που έγινε κάποια ένταση μεταξύ τους. Δεν έχει να κάνει επί προσωπικού. Και βλέπαμε πράγματα στο τέλος από τα παιδιά της Σπάρτης, από το 60’ έπεφταν κάτω για καθυστερήσεις, βγήκε η ένταση, ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες, μες το ποδόσφαιρο είναι αυτά, τα ξεπερνάμε και συνεχίζουμε. Δεν έχει κάτι παραπάνω να πούμε. Όσον αφορά την κοινή συνέντευξη Τύπου, γιατί φώναζε και σε αυτό, να μάθει πρώτα απ’ όλα ότι πάντα κάνουμε ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου και δεύτερον δεν μπορώ να κάνω συνέντευξη Τύπου με ένα προπονητή, που δεν δηλώνεται στο φύλλο Αγώνα ως προπονητής, είναι βοηθός, δεν έχει ούτε καν UEFA PRO και στο φύλλο αγώνα δηλώνεται σαν βοηθός προπονητή, άρα δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί στη συνέντευξη Τύπου!»

Απομαγνητοφώνηση: athlitiko.gr

karta antonis garden