Αντίστροφη μέτρηση για τα 16α Βενιζέλεια

Κολύμβηση | 19 Απριλίου 2017, 14:08

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των 16ων Διεθνών Βενιζέλειων Αγώνων Κολύμβησης που θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου στο Κολυμβητήριο Χανίων.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κολύμβησης.

Τη συμμετοχή τους στο διεθνές μίτινγκ έχουν δηλώσει δεκάδες αθλητές από πάρα πολλά Σωματεία, έχοντας σαν στόχο να διεκδικήσουν τα όρια σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς αγώνες.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη: «Ελπίζουμε οι αθλητές να πετύχουν τα όρια για τους Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς αγώνες. Με τη βοήθεια και της Περιφέρειας αλλά και τη δυναμική των αγώνων ελπίζουμε να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη συμμετοχή με μεγάλα ονόματα της διεθνούς κολύμβησης όπως στο παρελθόν. Ευελπιστούμε με τους αγώνες να βοηθήσουμε στον αθλητικό τουρισμό και οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες που θα συμμετέχουν στους αγώνες να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές στον τόπο τους για τη φιλοξενία και την ομορφιά της πόλης μας και τη γενικότερα της Κρήτης».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ

Σημειώνεται πως ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων διοργανώνει με επιτυχία από το 1998 ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του Υγρού Στίβου, τους Διεθνείς Βενιζέλειους Αγώνες Κολύμβησης, τους μοναδικούς στην Περιφέρεια που είναι διεθνείς. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων μετά από τρία χρόνια διακοπής παρά τη θέλησή του και όντας έρμαιο της οικονομικής κατάστασης επαναφέρει τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για την πόλη των Χανίων.

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι από το 2003 στη σειρά αγώνων GRAND PRIX της Κ.Ο.Ε. και αποτελούν κριτήριο συμμετοχής των κολυμβητών και κολυμβητριών σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιάδες.

Ειδικότερα για το 2017 θα έχουν την ευκαιρία οι Ελληνες και Ευρωπαίοι αθλητές να επιτύχουν επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις 28/6 – 2/7 στη Νετάνια στο Ισραήλ, στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στις 30/6 – 4/7 στην Ταραγόνα της Ισπανίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου στην Ινδιανάπολη.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αναλυτικά, οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι εξής:

Ολυμπιακός, Εθνικός, ΑΝΟ Αργυρούπολης, Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου Η Νίκη, Ν.Ο. Χαλκίδας, Γ.Σ. Αιγάλεω, Λεμεσός – Κύπρος, ΑΝΟ Αμμοχώστου – Κύπρος, ΚΟΠ Ιλισίων, Ναυτίλος ΑΣΑΠ, Α.Ο. Πεντελικού, ΠΑΟΚ, ΑΝΟ Γλυφάδας, Α.Ο. Ωκεανός, Ν.Ο. Αγ. Νικολάου, Ωρίωνας, Δελφίνια Ηρακλείου, Αργοναύτες Ηρακλείου, Ηράκλειο 91, Κ.Ο. Ηρακλείου, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Ναυτικός Ομιλος Χανίων.

karta antonis garden