Άνοδος της κολύμβησης του ΝΟΧ! Ικανοποίηση Κώστα Τζιλιβάκη

Κολύμβηση | 27 Ιουλίου 2016, 13:06

Ικανοποίηση για τα μετάλλια και τις επιδόσεις των κολυμβητών επικρατεί στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων μετά την συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ναυτικός Ομιλος κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, εκ των οποίων τα τρία χρυσά από τον Απόστολο Παπαστάμο, που μάλιστα αναδεικνύεται από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος χάρη στα δύο πανελλήνια ρεκόρ που πέτυχε στα 200μ. ύπτιο και στα 400μ. μικτή ατομική και ενός χάλκινου από τον Μανώλη Χαλκιαδάκη, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα πέντε αθλητών σε τελικούς αγωνισμάτων. Το πιο σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν, οι περισσότεροι μάλιστα πάνω από μία φορά, ατομικά ρεκόρ, γεγονός που πιστοποιεί την συνεχιζόμενη άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το τμήμα.

«Βάσει των τελευταίων 7-10 χρόνων και των αποτελεσμάτων που έχουμε πετύχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε συγκομιδή μεταλλίων, χρόνων και συμμετοχών σε 8άδες, αυτή είναι μία από τις καλύτερές μας χρονιές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ν.Ο. Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης. «Μου άρεσε για το ότι η δουλειά μας τους τελευταίους δύο μήνες βγήκε όμορφα, καθώς σημειώσαμε πάρα πολλά ατομικά ρεκόρ και το γεγονός ότι το 97,66% των παιδιών έχει πετύχει βελτίωση των ατομικών επιδόσεων και δη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, εάν δεν δοθεί ο κατάλληλος χώρος στην κολύμβηση του χρόνου, επειδή ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος, νομίζω ότι θ’ αρχίσουμε να έχουμε πρόβλημα. Δηλαδή, αν δεν καταφέρουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα και ποσότητα χρόνου θα έχουμε μια άσχημη χρονιά. Όσο καλή είναι φέτος, άλλο τόσο άσχημη θα μπορούσε να είναι του χρόνου», τονίζει ο κ. Τζιλιβάκης.

Σχετικά με τις επιτυχίες των αθλητών του, ο Κώστας Τζιλιβάκης αναφέρει ότι: «Ο Παπαστάμος έκανε ένα πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος, στα 200 ύπτιο. Ο στόχος για του χρόνου πρέπει να είναι η 8άδα στους πανευρωπαϊκούς, να πάρει πάλι εμπειρίες και να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να πετύχουμε ό,τι καλύτερο, αυτός είναι ο προγραμματισμός. Για τα υπόλοιπα παιδιά, μου άρεσε πολύ ότι συμμετείχαν σε 8άδες, κολυμπώντας ανταγωνιστικά στον τελικό, καθώς έμπαιναν 7οι ή 8οι στον προκριματικό και τερμάτιζαν 5οι ή 6οι στην τελική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το ταλέντο να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο».

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Αναμφίβολα, η παρουσία του Παπαστάμου αυτή τη χρονιά είναι εντυπωσιακή και ειδικότερα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο χάρη στα δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε.

Όπως αναφέρει ο Χανιώτης κολυμβητής: «Η παρουσία μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή. Πάνω απ’ όλα, αυτό που θέλαμε είναι να το ευχαριστηθούμε γιατί ήταν η τελευταία διοργάνωση για φέτος, μία χρονιά που πήγε πολύ καλά για μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα ρεκόρ δεν είναι ότι δεν τα περίμενα αλλά στα 200μ. ύπτιο βρήκα ανταγωνισμό, κολύμπησα και βγάλαμε ένα πολύ γρήγορο χρόνο μαζί με τ’ άλλα παιδιά. Είμαστε τρία άτομα στο 2.04 που άλλες χρονιές δεν υπάρχουν τέτοιοι χρόνοι. Στα 400μ. ένιωσα καλύτερα απ’ ό,τι στο πανευρωπαϊκό που ήταν τελευταία μέρα και δεν ήμουν τόσο καλά ψυχολογικά και μπόρεσα και κατέβασα έστω και για λίγο το χρόνο μου. Ακολουθούν για μένα τρεις εβδομάδες ξεκούρασης. Θ’ αρχίσουμε πάλι από Σεπτέμβρη μιλώντας με τον κ. Κώστα (Τζιλιβάκη) και τον κ. Αποστόλη (Γεωργιάδης) ώστε να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα και θ’ αποφασίσουμε σε ποιες διοργανώσεις θα λάβουμε μέρος και τι προβλέπεται για την καινούργια χρονιά».

Xalkiadakis Papastamos

Μανώλης Χαλκιαδάκης και Απόστολος Παπαστάμος.

Επίσης, ικανοποιημένος εκφράζεται και ο Μανώλης Χαλκιαδάκης που αναδείχτηκε στην 3η θέση στα 200μ. πεταλούδα Εφήβων: ««Πέτυχα αυτό που ήθελα, που ήταν ένα μετάλλιο. Βασικά η 8άδα και μετά ήταν το μετάλλιο γιατί αυτός ήταν ο στόχος που στοχεύαμε από το χειμερινό. Η επίδοσή μου είναι ένα κίνητρο για του χρόνου που θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά για μένα και θα προσπαθήσω μαζί με τα μαθήματα που έχω να τα συνδυάσω όσο καλύτερα γίνεται», τονίζει.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Παράλληλα, την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και όπου έλαβαν μέρος σχεδόν 300 παιδιά. Οι φερέλπιδες κολυμβητές βρέθηκαν στην 50άρα πισίνα και κολύμπησαν μπροστά στους γονείς τους, κάνοντας επίδειξη των όσων διδάχτηκαν από τους έμπειρους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου.

Giorti Kolimvisi 2016 1

proponites ekmathisis kolymvisi

Οι προπονητές του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης.

Kavalierakis Mylonaki Plokamaki

Οι δύο έφοροι του Τμήματος Κολύμβησης, Στέφανος Καβαλιεράκης και Χρυσούλα Πλοκαμάκη με την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη.

Η υπεύθυνη προγράμματος, Ράνια Κουμουρίδη σημειώνει τα εξής: «Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, πραγματοποιώντας την εκδήλωση για τους μικρούς αθλητές της εκμάθησης κολύμβησης. Η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή, ακριβώς γιατί μας βοήθησε ο καιρός. Οι συνθήκες βέβαια στην πισίνα, για μας τους προπονητές, ήταν δύσκολες γιατί κολυμπούσαν πολλά παιδιά σε κάθε διαδρομή στην 25άρα αλλά και στην μικρότερη, των 12,5 μέτρων. Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά και πιστεύω ότι του χρόνου οι συνθήκες θα μπορούσε να είναι καλύτερες. Ο στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά να πλαισιώσουν το προαγωνιστικό τμήμα του Ομίλου και στη συνέχεια να ενταχθούν στο αγωνιστικό. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να μάθουν σωστή τεχνική, να περνάνε ευχάριστα και από εκεί και πέρα προχωράμε σταδιακά σε μεγαλύτερους στόχους». 

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad