Ανεβαίνει το “θερμόμετρο” στο τουρνουά της Παλαιόχωρας

Σκάκι | 25 Ιουλίου 2016, 18:11

Βρισκόμαστε στον 6ο γύρο του 9ου Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας και ο GM Vitaliy Bernadskiy (2527 UKR) δείχνει ασυγκράτητος! Χτεσινό του «θύμα» ο συμπατριώτης του GM Al. Borovikov ο οποίος ήταν και ο περσινός νικητής του τουρνουά.

Ο Vitaly πήρε από νωρίς το πλεονέκτημα και κέρδισε καθαρά την παρτίδα διατηρώντας έτσι το απόλυτο με 6 στα 6. Είναι πρώτη φορά που ένας παίκτες στο τουρνουά της Παλαιόχωρας καταφέρνει να κάνει τέτοια εκκίνηση! Στην 2-3η θέση ισοβαθμούν ο GM Στέλιος Χαλκιάς και ο GM Vitaly Sivuk (UKR 2509) με μισό βαθμό λιγότερο. Ο Νικόλας Θεοδώρου με την χτεσινή του ισοπαλία με τον Χρήστο Μπανίκα βρίσκεται στην 4η θέση με 5 βαθμούς διατηρώντας το ελπίδες του για μία νόρμα GM. Στη βαθμολογία των γυναικών είχαμε αλλαγές στην κορυφή με την Enkhtuul Altan-Ulzii από την Μογγολία να περνάει στην πρώτη θέση και με τους ίδιους βαθμούς μία θέση παρακάτω βρίσκεται η Bulmaga Irina από την Ρουμανία, στην 3η θέση πέρασε η 16χρονη Eswaran Ashritha από τις ΗΠΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η δυναμικότητα νεαρών σκακιστών που έχουν έρθει να αγωνιστούν στο τουρνουά της Παλαιόχωρας. Νεαροί σκακιστές με πολύ ψηλό επίπεδο που βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή τιτλούχων σκακιστών το είδαν σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να κυνηγήσουν έναν διεθνή τίτλο δίνοντας και ένα άλλο ενδιαφέρον στην διεκδίκηση και των ειδικών κατηγοριών του τουρνουά. Από τα χτεσινά αποτελέσματα του 5ου γύρου αξίζει να αναφέρουμε την ισοπαλία που απέσπασε ο Γιάννης Καλογερής με τον GM Volodin Aleksandr (2489 EST), τη νίκη του Σταύρου Φυντριλάκη επί της Velikic Adela (SRB 2309), της Ανθής Βοζινάκη με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, του Κυριακάκη Παναγιώτη με την Thelen Thomas και τη νίκη του 11χρονου Παναγιώτη Τζαγκαράκη με τον Zagema Jan Sybren (1939 NED).

Aπό το δελτίο τύπου

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad