Ανδριόπουλος: Σιγά σιγά θα μπει και το ερασιτεχνικό

Ποδόσφαιρο 21 Φεβρουαρίου 2021, 19:29

Για την επιστροφή των ομάδων της Γ' Εθνικής στις προπονήσεις και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου, Λάμπρος Ανδριόπουλος.

Ο Ανδριόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Σερρών. Αναλυτικά όσα είπε για…

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Μας υποσχέθηκε ο κ. Μαυρωτάς ότι θα αρχίσουν οι προπονήσεις στη Γ’ Εθνική και σιγά – σιγά θα μπει και το ερασιτεχνικό, όσο ζεσταίνει ο καιρός και καλυτερεύουν οι συνθήκες. Για το τοπικό μας είπε ότι πάει λίγο αργότερα. Για τις ακαδημίες θα ανοίξουν αλλά και αυτές θα αργήσουν λίγο. Όλα θα πάνε με τη σειρά.»

Τη δική του άποψη: «Είμαι κάθετος ότι πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα και οι προπονήσεις. Βλέπουμε τα παιδιά μπαίνουν στα γήπεδα και παίζουν μόνα τους. Δεν θα πρέπει να τα έχουμε εγκλωβισμένα στα σπίτια ενώ θέλουν να αθληθούν και πηγαίνουν από μόνα τους είτε σε πάρκα, είτε σε γήπεδα.

Οπότε οργανωμένα να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και ο καιρός και ο ιός θα δείξει αν μπορέσουν να γίνουν και οι αγώνες. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια χωρίς να τη διαφημίζουμε. Πάντα θα λέμε αυτό που θεωρούμε σωστό.

Έχουμε ψηφιστεί από τους συναδέλφους για να τους προστατεύουμε όσο είναι δυνατό καθώς έχουμε απέναντι μας πολλά εμπόδια και υπάρχει μια χρόνια κατάσταση στο ποδόσφαιρο γενικά, που δεν είναι εύκολο να ανατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη.»

Τις αλλαγές προπονητών: «Οι παράγοντες έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Θα πρέπει να καταλάβουν πότε κάνουν σωστή επιλογή. Όταν παίρνουν έναν προπονητή ή όταν τον διώχνουν; Γιατί στην ουσία αναιρούν την ίδια τους την επιλογή.

Πρέπει να τους στηρίζουμε τους προπονητές, να του αφήνουμε να δουλέψουν, να τους δίνουμε όλα τα εχέγγυα για να δουλέψουν και να τους κρίνουμε σε βάθος χρόνου γιατί κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί και δεν είναι μάγος να φέρνει αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη.»

Απόδοση δηλώσεων: εφημερίδα MetroSport

Estrella

Rabona ad