Αναβλήθηκε το Πανευρωπαϊκό μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπάσκετ 29 Οκτωβρίου 2020, 19:25

Αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Division B) μπάσκετ με αμαξίδιο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 17 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Στην προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό πήραν μέρος και δύο αθλητές του ΑΣΚΑ Ηράκλειο (ο Χανιώτης Μανώλης Στυλιανακάκης και ο συναθλητής του στο ΑΣΚΑ Ηράκλειο, Αλέξανδρος Σέβτσοβ), ο Μάξιμος Χατζηδάκης (που αγωνίζεται πλέον στο εξωτερικό) και ο Χανιώτης αθλητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Μαρτσάκης.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) αναφέρει σχετικά:

«Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Είχαμε τη διάθεση να φτάσουμε μέχρι τέλους, να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, να κάνουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο διάστημα 17-22 Νοεμβρίου, όμως το μπάσκετ δεν μπορεί ποτέ να μπει πάνω από την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Με αίσθημα ευθύνης, η IWBF κι η ΟΣΕΚΑ αποφάσισαν από κοινού την αναβολή των αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς οι συνθήκες κι η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, δεν βοηθούν στη μετακίνηση τόσων αθλητών και συνοδών, από επτά διαφορετικές χώρες.

Παραμένουμε ασφαλείς, αλλά παραμένουμε κι αισιόδοξοι. Προέχει η ασφάλεια και να βγούμε νικητές στη μάχη με τον κορωνοϊό. Για το Πανευρωπαϊκό, αυτό που πιστεύουμε είναι πως δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε η πρεμιέρα. Κι είμαστε σίγουροι ότι η διεθνής ομοσπονδία θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε το τουρνουά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.»

karta antonis garden