Ανατροπή από Πολυτεχνείο; Τα ερωτήματα και τα επόμενα βήματα

Σπορ 7 Φεβρουαρίου 2022, 14:05

Και ξαφνικά… στον αέρα έρχεται να βρίσκεται το υπό κατασκευή αθλητικό κέντρο που θα ετοιμαζόταν στο Ακρωτήρι! Η έκπληξη του υφυπουργού αθλητισμού και τα επόμενα βήματα.

KTEO Κρήτης

Μια έκπληξη -γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να περιγραφεί- περιλάμβανε η διαβούλευση για την κατά τ’ άλλα επικαιροποίηση των μελετών για τα έργα που συζητιούνται απέναντι από το χώρο του Πολυτεχνείου και ακριβώς δίπλα από το κλειστό κολυμβητήριο, καθώς δια στόματος του Πρύτανη, Ευαγγ. Διαμαντόπουλου, το θέμα πρέπει να περάσει ξανά από τη σύγκλητο για το αν επί της ουσίας… παραχωρείται η έκταση που είναι να κατασκευαστεί ο χώρος για το στίβο και πρακτικά περιλαμβάνει και την κατασκευή για το “σπίτι” της σφυροβολίας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το θέμα προκάλεσε τη μεγάλη έκπληξη του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά και όλων όσοι μετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Λευτ. Αυγενάκης στο Καστέλι για την υπογραφή της προγραμματικής για το κλειστό γυμναστήριο, δηλαδή την Κυριακή το απόγευμα.

Τα ερωτήματα είναι πραγματικά πολλά και οι απορίες μεγάλες, καθώς αποδεικνύεται πως υπάρχει “στροφή” είτε από τον Πρύτανη, είτε από το Πολυτεχνείο για το αίτημα που είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο η ΓΓΑ. Αποδεικνύεται δε ότι δεν υπάρχει και κάποια άμεση επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού από τη στάση αυτή του Πολυτεχνείου φαίνεται να ξαφνιάστηκε και ο κ. Αυγενάκης.

Ως εκ τούτου, πρακτικά, τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:

> Πρώτο και βασικότερο αν τίθεται ζήτημα να ναυαγήσει η κατασκευή του αθλητικού κέντρου που συζητιόταν τόσο καιρό.

> Το επόμενο σημαντικότερο είναι πώς από τη στιγμή που το Πολυτεχνείο είχε ενστάσεις, δέχτηκε να υπογράψει την προγραμματική στις 30 Αυγούστου, αναλαμβάνοντας έτσι την υποχρέωση να επικαιροποιήσει μελέτες που είχαν ήδη δημιουργηθεί και περιλάμβαναν χώρους άθλησης για στίβο δίπλα στο κλ. κολυμβητήριο.

 

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, ήταν η εξής:

> Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή πως υπάρχει η διάθεση για τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου, αλλά παράλληλα εκφραζόταν το αίτημα να δημιουργηθεί κι ένα μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο, καλώντας τότε το Πολυτεχνείο ν’ απαντήσει αν δέχεται να παραχωρήσει κάποια στρέμματα που του ανήκουν.

> Ακολούθησε η, σε γενικές γραμμές, θετική στάση του Πολυτεχνείου με την απαραίτητη υποσημείωση ότι το θέμα θα περνούσε απ’ τη σύγκλητο όπως και συνέβη. Στη συνέχεια ήρθαν οι άμεσες επαφές, η υπογραφή της προγραμματικής κι ενώ άπαντες ανέμεναν να “κυκλοφορήσουν” πρακτικά αυτές τις μέρες οι μακέτες που υπάρχουν για το τι θα μπορούσε να ετοιμαστεί, το Πολυτεχνείο… έφερε την ανατροπή.

Κατά συνέπεια, το θέμα για την ώρα μπλοκάρει, ενώ διαφαίνεται ότι στις προθέσεις αυτή τη στιγμή της Πολιτείας (βλ. υφυπουργός) δεν είναι να δώσει λύση μόνο για το κλειστό κολυμβητήριο, αλλά να δοθεί μια συνολική προοπτική. Το θέμα είναι αν αυτή υπάρχει…

Παρακάτω ακολουθεί η αναφορά που κάνει ο Λευτ. Αυγενάκης, περιγράφοντας όλα αυτά που δημιουργούνται μετά τα τελευταία δεδομένα.

manolikakis

Rabona ad