Διακοπή για όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ποδόσφαιρο 30 Σεπτεμβρίου 2022, 14:14

Επ’ αόριστον διακόπτονται όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως αποφασίστηκε στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Οσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο με το Μητρώο στην Ομοσπονδία αποφασίστηκε να “παγώσουν” όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είναι υπό την εποπτεία της ΕΠΟ (Γ’ Εθνική, γυναικεία πρωταθλήματα) και των τοπικών Ενώσεων.

Μπαλτάκος: Το Μητρώο δε θα έπρεπε να υπάρχει

Στη σχετική ψηφοφορία υπήρξαν 57 «ναι», 4 λευκά και 4 «όχι», με αποτέλεσμα να “περάσει” τελικά η πρόταση για την επ’ αόριστον διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που κάποια Ενωση διεξάγει πρωταθλήματα και πάει κόντρα στην απόφαση που πάρθηκε τότε θα αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της!

Αυγενάκης για Μπαλτάκο: Οι μάσκες έπεσαν!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.

3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα.

Estrella

Rabona ad