Ανακοίνωση για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

Χανιά | 25 Ιουνίου 2016, 1:43

Η ΠΑΕ Κισσαμικός με ανακοίνωση της  τοποθετήθηκε για το ξεκίνημα των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Καστέλι.

Τα 90α γενέθλια του Κισσαμικού συνδυάστηκαν με την ΠανορθόδοξηΣυνόδο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Έτσι την Παρασκευή (24/6) η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει επί του θέματος.

Αναλυτικά:

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ

Στην Κρήτη η Πανορθόδοξη Συνόδος

Ο «Κισσαμικός» και ο Άρχοντας του

Σε κινητοποίηση βρίσκονται στην Κρήτη Εκκλησία και Φορείς για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, όπου μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συναντούνται στην Κρήτη για την 1η μεγάλη Σύνοδο τους μετά το Σχίσμα του 1054!!!

Η Πανορθόδοξη Σύνοδος γίνεται από τις 16 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικά συλλείτουργα σε Χανιά και Ηράκλειο στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Κίσσαμο, στον Αγ. Τίτο Ηρακλείου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά (έδρα Αρχιεπισκοπής Κρήτης) όπου ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, όπου οι Προκαθημένοι των Εκκλησιών αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα της Εκκλησίας αλλά και οξυμένα κοινωνικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, προσφυγικό, την φτώχεια και άλλα στέλνοντας μηνύματα από την Κρήτη.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ που γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, έζησε & στηννέα Αλικαρνασσό, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές, με την παρουσία του στην Κρήτη, για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου εκκλησίας, η οποία γίνεται στο Κολυμπάρι Χανίων επευλογεί για την επιτυχή έκβαση της Συνόδου.

Η νεοϊδρυθείσα ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, από τα παλαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Κρήτης, που ιδρύθηκε το 1926, με τη συμμετοχή φέτος στην Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου, αλλά και με τις Ακαδημίες της, εκπροσωπούμενη επάξια από τον Πρόεδρο της κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΚΑΚΗ, λαβούσα τη θεία ευλογία από την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β, και την ψυχική δύναμη για τη συνέχιση του έργου της, αισθάνεται υπερήφανη για τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη. Συμπράττει δε, με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριτο νομικό Άρη Λυχναρά που η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ πρόσφατα στο Κάιρο της Αιγύπτου εχειροθέτησε κατατάσσοντάς τον εις την Αδελφότητα των Οφφικιάλων «Άγιος Μάρκος», με το Οφφίκιο του Άρχοντος Εκδίκου».

Estrella
Minetta Car Pack
/blentcoffee

Rabona ad