Ανακοινώνεται ο Κουλιμπαλί από τον Παναθηναϊκό – Πώς θα πληρωθεί ο Πλατανιάς

Πλατανιάς | 31 Αυγούστου 2016, 13:32

Οι ανακοινώσεις απομένουν μονάχα για την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στον Ουσμάν Κουλιμπαλί και τον Παναθηναϊκό.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας, οπότε  θα λάβει και τυπικά τέλος το θέμα της μετακίνησής του από τον Πλατανιά στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ο 27χρονος δεξιός μπακ από το Μάλι πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την Τρίτη (30/8) δείχνοντας… ταύρος όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συνάδελφοι που υπογράφουν τα κείμενα.

ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL

Η μεταγραφή του Κουλιμπαλί στον Παναθηναϊκό παρουσίασε όπως είναι γνωστό μεγάλο σασπένς μέχρις ότου γίνει πραγματικότητα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις δόσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο οποίος ήθελε να εξοφλήσει σε τέσσερις σε διάστημα δύο ετών. Αυτό ο Πλατανιάς δεν το δέχτηκε και αντιπρότεινε να πληρωθεί μέσα στην τρέχουσα περίοδο, όπως και τελικά συμφωνήθηκε. Ειδικότερα, ο Πλατανιάς θα λάβει τρεις ισόποσες δόσεις, ενώ η μεταγραφή (μαζί με τους φόρους) θα φτάσει κοντά στις 190.000 ευρώ. Επίσης, στα χρήματα (έσοδα) θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ένα μεγάλο ποσό που θα λάμβανε ο Κουλιμπαλί στον 3ο του χρόνο στην ομάδα, χρήματα που είναι πάρα πολλά για παίκτη σε θέση δεξιού μπακ.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Από την άλλη, στον Πλατανιά σημειώνεται ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά και ότι η ομάδα κινδύνευε να χάσει τον Κουλιμπαλί χωρίς να λάβει ούτε ευρώ. Ειδικότερα από το Γενάρη και μετά θα μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του χωρίς ο Πλατανιάς να λάβει οικονομικά ανταλλάγματα και αυτός είναι ένας πολύ βασικός λόγος που αποφασίστηκε η παραχώρησή του. Επίσης, τον προσεχή Γενάρη, ο Κουλιμπαλί θα παίξει στο Κόπα Αφρικα με την εθνική του ομάδα και θα απουσίαζε έτσι περισσότερο από ένα μήνα από τις υποχρεώσεις του Πλατανιά. 

Στον αντίποδα, ο Πλατανιάς χάνει ομολογουμένως έναν πολύ σημαντικό του παίκτη, ενδεχομένως τον πιο ποιοτικό που είχε στο δυναμικό του. Εναν παίκτη με τεράστια χαρίσματα, εξαιρετικό χαρακτήρα και ο οποίος αγωνιστικά πάντοτε πρόσφερε μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του Πλατανιά. Τουλάχιστον το θετικό στην υπόθεση είναι έρχεται ένας πολύ καλός παίκτης όπως ο Σκόνδρας και σε κάθε περίπτωση ο Πλατανιάς καλύπτει με μία αρκετά καλή επιλογή το κενό που προέκυψε. 

Estrella
Auto KCS

Rabona ad