Αναφορά από Λευτ. Αυγενάκη για αθλητικά έργα σε Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο

Σπορ 2 Μαρτίου 2021, 18:38

Για τις επαφές που είχε σε Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο σχετικά με τα έργα που συζητήθηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν σε αθλητικές υποδομές των δύο πόλεων της Κρήτης τοποθετείται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει αναφορά για άμεση αντικατάσταση του ταρτάν στο ΔΑΚ Γάλλου, προτεινόμενου προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ κι επιπλέον για μελέτες στατικότητας και συνολικής αναβάθμισης (κερκίδες, στέγαστρο), αλλά και σχέδιο δημιουργίας αθλητικού πολυχώρου στην περιβάλλουσα έκταση.

Για τον Αγιο Νικόλαο, οι εξελίξεις αφορούν την άμεση αποπεράτωση του κλειστού στην Αμμούδα, το οποίο ο κ. Αυγενάκης χαρακτηρίζει ότι στέκει σαν «φάντασμα από το 2003 που δημοπρατήθηκε». Η ολοκλήρωσή του είναι προτεινόμενου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ τοποθετείται και μια νέα 33άρα πισίνα.

Η αναφορά από τον κ. Αυγενάκη είναι η εξής:

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Οι αναγκαίες αθλητικές υποδομές, σε κάθε περιοχή της χώρας μας, δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση μόνο για την ανάπτυξη της αθλητικής οικογένειας. Οι σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν και πρέπει να συνδυάζονται με τον αθλητικό τουρισμό. Να αξιοποιούνται πολλαπλά, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, προς όφελος όλης της χώρας

Στο Ρέθυμνο επισκέφθηκα, μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, το ΔΑΚ Γάλλου.

Η άμεση αντικατάσταση του ταρτάν (προτεινόμενου προϋπολογισμού 1 εκατ. €) εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου, όπως αρμόζει στη στιβική ιστορία του Σταδίου.

Κι επιπλέον, Μελέτες στατικότητας και συνολικής αναβάθμισης (κερκίδες, στέγαστρο) του, αλλά και σχέδιο δημιουργίας αθλητικού πολυχώρου στην περιβάλλουσα έκταση.

Στον Άγιο Νικόλαο, με τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, συζητήσαμε για την άμεση αποπεράτωση του κλειστού στην Αμμούδα, που στέκει «φάντασμα» από το 2003 που δημοπρατήθηκε. Η ολοκλήρωσή του (προτεινόμενου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. €) εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου

Θα συνεργαστούμε και για τη νέα 33άρα πισίνα που χρειάζονται.

karta antonis garden