Αναδιανέμονται τα τηλεοπτικά προς “όφελος” των “μικρών”

Super League 1 13 Απριλίου 2016, 11:50

Την απόφαση να αναδιανείμει τα τηλεοπτικά έσοδα προς όφελος των "μικρομεσαίων" ομάδων έλαβε η Σούπερ Λιγκ στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ισοδυναμεί με δικαίωση για τις 11 ΠΑΕ μετά τις σχετικές προτάσεις που έχουν παρουσιάσει.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Aποφασίστηκε ακόμα να προχωρήσει το θέμα της πρότασης για «επαγγελματική διαιτησία» και ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ να είναι τεχνοκράτης και έμμισθος.

Η ανακοίνωση από τη Σούπερ Λιγκ αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της SuperLeague κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, κατ’ αρχήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, επί τη βάσει των βασικών αξόνων της “πρότασης των έντεκα ομάδων”.

2. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί την “πρόταση των έντεκα ομάδων” για τη διαιτησία και θα την επαναφέρει προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην ΕΠΟ.

3. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή προς το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εισήγησης αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συστήματος λειτουργίας και διοίκησης της SuperLeague».

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος τόνισε:

«Σε συνέχεια του συμβουλίου της ΕΠΟ είχαμε και Διοικητικό Συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα, όπου πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Αποφασίσαμε να υπάρξει μία αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, 40% ισομερώς και 60% σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Επίσης αποφασίσαμε τη δημιουργία μίας επιτροπής για να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για επαγγελματική διαιτησία από την επόμενη περίοδο. Έγινε επίσης μία επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας με τεχνοκράτη πρόεδρο, από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Επίσης, όπως ξέρετε φέτος δεν είχαμε χορηγό και έτσι καλέσαμε οίκους για προτάσεις ώστε να έχουμε χορηγούς την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania