«Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Γ' Εθνική 19 Νοεμβρίου 2020, 21:15

Η τοποθέτηση του Ηροδότου για την "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης".

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Στις 20 Νοεμβρίου τιμάται η “Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού”. Το χρονικό διάστημα των 19 προηγούμενων ημερών έχουν κηρυχθεί ως “19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης”.

Παλαιότερα (πριν γενικευθούν και εξαπλωθούν χρονικά οι δράσεις) η 19η Νοεμβρίου ήταν γνωστή ως “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης”.

Την ημέρα και το σημαντικό μήνυμά της τιμά και ο Ηρόδοτος με σχετική ανάρτηση στη Facebook σελίδα του:

«➜ 19 Νοεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών: “Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”. Στην περίοδο της πανδημίας, οι αριθμοί της παιδικής κακοποίησης αυξάνονται περισσότερο.

➜ Η παιδική κακοποίηση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να μας πονέσει για να λυθεί. Στην περίοδο της κρίσης, οι αριθμοί της βίας και της παιδικής κακοποίησης αυξήθηκαν δραματικά.

➜ Στην περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας οι ίδιοι αριθμοί, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Όμως όλα αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς αριθμοί, είναι η ψυχή του κόσμου, η ζεστασιά της γης και το φως της οικουμένης. Και πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

➜ Ένα παιδί, δίπλα σου μπορεί να χρειάζεται τη βοήθειά σου χωρίς να μιλά. Ένα παιδί δίπλα σου, μπορεί να κακοποιείται και να υποφέρει. Κάνε κάτι να το βοηθήσεις. Ένα παιδί έχει δικαίωμα να ζήσει όμορφα παιδικά χρόνια. Να κληρονομήσει ένα καλύτερο κόσμο. Κι αυτό του το χρωστάμε.

➜ Σταματήστε την παιδική κακοποίηση.

➜ Γιατί…”αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”.»

Estrella