kmf athlitiko1

Τρίαθλο

Αλυφαντής, Φράγκου, Λεμοντζόγλου και Συντζανάκη οι νικητές στο "Chaniathlon 2018"

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας τριάθλου "Chaniathlon 2018". Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την παρουσία κορυφαίων αθλητών όπως οι Χρήστος Γαρέφης, Νάντια Συντζανάκη, Γιώργος Αλυφαντής, Πασχάλης Φράγκου, Αδαμαντία Λεμοντζόγλου και Μανούσος Βιζυράκης.

Οι αγώνες όπως κάθε χρόνο διεξήχθησαν στους Αγίους Αποστόλους, με νικητές να ανακηρύσσονται στην Ολυμπιακή απόσταση (1,5χλμ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο) οι Γιώργος Αλυφαντής στους άνδρες και Αμάντα Λεμοντζόγλου στις γυναίκες, ενώ αντίστοιχα στη μικρή διαδρομή (sprint) που περιλαμβάνει 750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο και 5χλμ. τρέξιμο, στην 1η θέση βρέθηκε ο Κύπριος Πασχάλης Φράγκου ενώ στις γυναίκες κέρδισε η Νάντια Συντζανάκη.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο σύλλογος "Ανεμος" με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Σε δηλώσεις της, η τεχνική διευθύντρια των αγώνων, Λίνα Ψούνη, ανέφερε τα εξής: «Για μία ακόμη φορά “ούριος ήταν ο άνεμος” στη διοργάνωση που τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί σπουδαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες σε μια μαγευτική τοποθεσία την οποία χάρηκαν τόσο τα μικρά παιδιά που ξεκίνησαν το πρωί τους αγώνες, όσο και οι διαχρονικές αξίες του αθλήματος».

img 9133

img 9144

imgp5750

Παράλληλα στο πλαίσιο της διοργάνωσης σημαντική ήταν η παρουσίαση του Χρήστου Γαρέφη (εκ των κορυφαίων Ελλήνων Ironman, παλιός κολυμβητής, πολίστας, προπονητής κολύμβησης και ιστιοπλόος) για την μέθοδο προσδεμένης κολύμβησης στην οποία οφείλει την επιτυχή του πορεία, έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο. O Χρήστος Γαρέφης έλαβε μέρος στον αγώνα της Ολυμπιακής απόστασης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή και για μένα που έρχομαι 2η συνεχή χρονιά σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί μια γιορτή για τα Χανιά και είναι επίσης τιμή μου να συμβάλω στην επιτυχία της διοργάνωσης που κάνει ο ΑΠΣ Άνεμος. Χαίρομαι που όλο και περισσότερα νέα παιδιά βρίσκονται εδώ και δίνουν με τη συμμετοχή τους την αγάπη τους για τον αγώνα που κάνουν. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για τη συμμετοχή μου γιατί το παν είναι να αγωνίζεσαι και όχι οι επιδόσεις. Συγχαρητήρια πολλά στον ΑΠΣ Άνεμο και στους Χανιώτες που συνέβαλαν στο να διεξαχθεί μ’ επιτυχία αυτή τη διοργάνωση». 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

• Γιώργος Αλυφαντής: «Είναι πολύ σπουδαία η επιτυχία μου και μεγάλη η τιμή να είμαι δίπλα σε έναν μεγάλο δάσκαλο με διαχρονική αξία όχι μόνο στην κολύμβηση αλλά και στο τρίαθλο, από τον οποία πήρα πολλά, τον Χρήστο Γαρέφη. Σκοπός μου είναι ασφαλώς οι μεγάλες διοργανώσεις, τόσο της Ολυμπιακής διαδρομής, όσο και του Ironman».

• Αμάντα Λεμοντζόγλου: «Είναι χαρά μου να συνδυάζω την αγωνιστική μου προσπάθεια με την προπονητική διδασκαλία στα μικρά παιδιά του συλλόγου που λατρεύουν να ακολουθούν τις οδηγίες μου. Προσωπικά αισθάνομαι υπέροχα που κατάφερα να κάνω την κούρσα που επιθυμούσα για να είμαι πρώτη σε έναν αγώνα που γίνεται στα Χανιά. Βασικός μου στόχος για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαβάης. Ο επόμενος αγώνα μου θα είναι στη Σύρο».

• Νάντια Συντζανάκη: «Οι αγώνες που γίνονται στο “σπίτι μου” αποτέλεσαν για μένα ένα καλό τεστ, καθώς προέρχομαι από ένα σκληρό αγώνα που έγινε στις Σπέτσες. Τρέχοντας στη διαδρομή που ξέρω πολύ καλά με βοηθά να διατηρούμαι στην αγωνιστική κατάσταση η οποία θα με βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μου, που είναι η συμμετοχή και διάκριση τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, όσο και στον πιο σκληρό αγώνα της Πολωνίας που θα αποτελέσει τεστ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαβάης».

• Πασχάλης Φράγκου: «Είναι τιμή μου που κέρδισα τον αγώνα σε μια διαδρομή αρκετά καλή για το τρίαθλο και σίγουρα με ευχαριστεί που έρχομαι εδώ και συνδυάζω τη προπόνησή μου με τους αγώνες».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόσταση Sprint

• Γενική Ανδρών
Πασχάλης Φράγκου
ΒιζυράκηςΜανούσος
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

• Ανδρών έως 40
Πασχάλης Φράγκου
Πρωτοπαπαδάκης Γιώργος
Γιάνναρης Σπύρος

• Ανδρών άνω των 40
Βιζυράκης Μανούσος
Αντωνόπουλος Αλέξανδρος
Ντελιόπουλος Θωμάς

• Γενική Γυναικών
Νάντια Συντζανάκη
Κωνσταντίνα Συγγενιώτη
Εμμανουέλα Λιαπάκη

• Γυναικών έως 40
Συγγενιώτη Κων/να
Σβουράκη Χρυσάννα
Παπαδάκη Ελευθερία

• Γυναικών άνω των 40
Συντζανάκη Νάντια
Λιαπάκη Εμμανουέλα
Κατραντζή Έφη

Ολυμπιακή απόσταση

• Γενική Ανδρών
Γιώργος Αλυφαντής
Χρήστος Γαρέφης
Christoph Sina

• Ανδρες έως 40
Αλυφαντής Γιώργος
Πλουμίδης Νίκος
Μακρύγιαννης Σπύρος

• Ανδρες άνω των 40
Χρήστος Γαρέφης
Sina Christoph
Νίκος Καλλέργης

• Γενική Γυναικών
Αδαμαντία Λεμοντζόγλου
Ελένη Σταγάκη
Αντζελα Αρκαλάκη

• Γυναικών έως 40
Λεμοντζόγλου Αδαμαντία
Σταγάκη Ελένη
Jude Jamjoom

• Γυναικών άνω των 40
Αρκαλάκη Άντζελα
Fantucchio Giovanna

Σκυτάλη

ΑΜΕΑ Ολυμπιακή Απόσταση
• 1. ΑΡΙΩΝΑΣ (Βασίλης Βροντάκης, Τζομπανάκη Κατερίνα- Εύα Τσιχλάκη, Κώστας Βροντάκης)

Σκυτάλη Ολυμπιακή απόσταση
1. Physiot Human Tecar (Μωραιτάκης Μάρκος, Ζεντέλης, Σταύρος Ζαγκανάς)
2. Αθλητική Ακαδημία Ιεράπετρας (Γιώργος Χαλέπης, Παρασκευόπουλος Γιώργος, Χρήστος Χατζάκης-Καζάνης)
3. Bike Doctor (Константин Оверко, Σταυρος Παπαδημητράκης, Σαριδάκης Γιώργος)

Σκυτάλη Sprint απόσταση
1. Las Tortugas (Παναγιώτης Παπαδάκης, Μπαλαδάκης Ηλίας-Στυλιανός, Φραγκιουδάκης Ιωάννης)
2. NOX (Χίνος Παντελής, Κατερίνα Καλαμαρίδη, Παπαγιαννάκης Μανώλης)
3. NOX (Λαμπαρδάκη Μαρία, Κελαϊδής Ανδρέας, Κληματσάκης Βασίλης)