Τρίαθλο

Το "Chaniathlon 2018" το Σαββατοκύριακο (19, 20/5) στους Αγ. Αποστόλους

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ανεμος Χανίων διοργανώνει αγώνα τριάθλου ("Chaniathlon 2018") στους Αγ. Αποστόλους. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο (19, 20/5) όπου παράλληλα με τους αγώνες περιλαμβάνει και λοιπές δράσεις.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με τους διοργανωτές του "Ανέμου", έχουν δηλώσει αρκετοί ξένοι και Ελληνες αθλητές.

Ο αγώνας "Chaniathlon 2018" θα διεξαχθεί συγκεκριμένα στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Οι αθλητές θα κολυμπήσουν 750μ. ή 1500μ. στον μεσαίο κόλπο των Αγίων Αποστόλων, θα ποδηλατήσουν 20 ή 40 χιλιόμετρα σε κυκλική διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων (Χρυσή Ακτή-Αγιοι Απόστολοι) και θα τρέξουν 5 ή 10 χιλιόμετρα για να τερματίσουν τον αγώνα. Οι αποστάσεις των αγώνων είναι Ολυμπιακή (1,5χλμ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο) και sprint (750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο, 5χλμ. τρέξιμο) στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, παιδικό, ΑΜΕΑ και σκυταλοδρομίες.

chaniathlon poster

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Σάββατο 19 Μαΐου
- 11.30 προπόνηση στη διαδρομή του αγώνα
- 18.00 ξενοδοχείο Σαμαριά (Κυδωνίας 69)
- τεχνική ενημέρωση αθλητών
- παρουσίαση Χρήστου Γαρέφη* "Μέθοδος προσδεμένης κολύμβησης"
- παραλαβή υλικού αγώνα
• Κυριακή 20 Μαΐου
- 07.00 άνοιγμα γραμματείας, τσεκάρισμα αθλητών
- 08.00 εκκίνηση παιδικού αγώνα
- 08.15 κοινή εκκίνηση αγώνων ενηλίκων
- 11.30 pasta party
- 13.00 απονομές αγώνων
* «Ο Χρήστος Γαρέφης είναι ένας από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές, κολυμβητής και πολίστας στην Εθνική ομάδα, Ιστιοπλόος με Ολυμπιακή διάκριση και παγκόσμιος πρωταθλητής στο τρίαθλο με το οποίο ασχολήθηκε στα 58 χρόνια. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που μας τιμάει με την παρουσία του στον αγώνα Chaniathlon. Η προσδεμένη κολύμβηση, είναι η μέθοδος που προπονείται και ο ίδιος η οποία ξεκουράζει το σώμα απο την επίδραση της καθημερινής βαρύτητας, χωρίς καμία επιβάρυνση στις αρθρώσεις μπορεί να παραχθεί έργο ακόμα και υψηλών εντάσεων χωρίς κανένα κίνδυνο. Με την μέθοδο αυτή μπορούν να διορθωθούν 2 βασικά στοιχεία της κολύμβησης όπως η διατήρηση σταθερής ταχύτητας και η διαδικασία αναπνοών».

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων και γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα www.chaniathlon.com.