Σκάκι

Διακρίσεις για τη ΣΑΧ-Σαμαριά (pics)

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο (16, 17/2) οι αγώνες για τα παγκρήτια νεανικά πρωταθλήματα στο σκάκι. Στους αγώνες συμμετείχαν 60 νεαροί σκακιστές, οι οποίοι είχαν πάρει το "εισιτήριο" από τις αντίστοιχες προκριματικές φάσεις που διεξήχθησαν σε όλους τους Νομούς της Κρήτης.

 

Στις πέντε ηλικιακές κατηγορίες αγοριών - κοριτσιών οι νεαροί αθλητές διεκδικούσαν μία από τις πρώτες δύο θέσεις με την οποία θα κέρδιζαν την πρόκριση στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου στην Πάτρα.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, δείγμα γενικότερα του επιπέδου που υπάρχει στην Κρήτη. Μεγάλες μονομαχίες και αγωνία υπήρχε στις περισσότερες κατηγορίες μέχρι την τελική επικράτηση των νικητών και δεν ήταν λίγες οι κατηγορίες που χρειάσθηκαν αγώνες μπαράζ για να κριθούν οι νικητές-τριες.

Οι αθλητές του συλλόγου της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ ξεχώρισαν και ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι, μιας και από τους εννιά αθλητές-τριες της που συμμετείχαν, οι οκτώ, είχαν τη χαρά να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αριθμός που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν προσθέσουμε την Καραβιτάκη Ευαγγελία και τον Αντωνιουδάκη Γιώργο που σαν πρωταθλητές Ελλάδος δικαιούνται την κατευθείαν συμμετοχή τους στους πανελλήνιους αγώνες. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η επιτυχία των αθλητών της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ μιας και κατέκτησαν 6 πρώτες παγκρήτιες θέσεις κερδίζοντας έτσι πάνω από το 50% των επιτυχιών σε σχέση με τους αθλητές όλων των άλλων συλλόγων της Κρήτης μαζί.

Μετά τη ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ ο σύλλογος του ΟΦΗ είχε τρεις αθλητές που προκρίθηκαν, δύο ο ΣΚΟ Ρεθύμνου και ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, και από έναν αθλητή είχαν ο ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου, ΟΑΧ, ΟΑΑΗ, ΑΝΩΓΕΙΑ και ΓΑΖΙ.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Κάτω των 8 ετών ο Σπυριδάκης Γιώργος (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) έχοντας το απόλυτο με 7 στα 7 πήρε καθαρά την πρώτη θέση. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Καρτσάκης Γιάννης (ΟΦΗ). Στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Ψαριανού Έλενα (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), 2η η Κοντογιάννη Βασιλική (ΓΑΖΙ).

psarianou elena

spuridakis giorgos

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Μαυρίδης Μάνος (ΟΑΧ) και τη δεύτερη πρόκριση κατέκτησε ο Τερζάκης Γιώργος (ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ). Στα κορίτσια πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Χασουράκη Χρυσή (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) και 2η η Κοζύρη Αικατερίνη (ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου).

mauridis manos

xasouraki xrisi

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης κατέκτησε ο Παρασκάκης Φίλιππος (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ) και 2ος ο Βιολάκης Αναστάσης (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ). Στα κορίτσια είχαμε ισοβαθμία στην 1η θέση και μετά από αγώνες μπαράζ Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Τσαπάκη Ασημένια (ΟΑΑΗ), και 2η η Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ).

paraskakis filippos

biolakis anastasis

karavitaki antonia

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), και 2ος ο Παπιδάκης Γιώργος (ΟΦΗ). Στα κορίτσια Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Φοινικιανάκη Στέλλα (ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ) και 2η η Εργαζάκη Ειρήνη (ΟΦΗ).

tzagkarakis panagiotis

Τέλος στη μεγαλύτερη κατηγορία κάτω των 16 ετών Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Πατρελάκης Ευάγγελος (ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ), και 2ος ο Πελαντάκης Μιχάλης (ΣΚΟ Ρεθύμνου). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Χατζηπαναγιώτου Ασημένια (ΑΝΩΓΕΙΑ), και 2η η Κουκουράκη Χρυσή (ΣΚΟΡ).

patrelakis euagellos