Πολεμικές Τέχνες

Κατακτητής της κορυφής ο Σαρικάκης

Μία ακόμη πρωτιά στα Χανιά και ευρύτερα στην Κρήτη χάρισε ο Μανώλης Σαρικάκης στο 11ο πανελλήνιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών 2018, που πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΟΚ Sports Arena (Πυλαία).

 

Ο Χανιώτης αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών -81κ. Light Heavy Weight.

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν σε αυτούς περίπου 1.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι αθλητές όλων των μαχητικών αθλημάτων και των πολεμικών τεχνών, από 98 συλλόγους της Ελλάδας.

Λόγω των πολλών συμμετοχών αντί για τα τρία υπερυψωμένα ρινγκ, που ήταν το αρχικό πλάνο, στο κλειστό της Πυλαίας "στήθηκαν" 8 επιδαπέδια τατάμι ρινγκ, ώστε να μπορέσουν να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε διαφορετικά ρινγκ ακόμα πιο πολλοί αθλητές.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΙΚΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Sarikakis 11o protathlima

Ο Μανώλης Σαρικάκης στον πρώτο του αγώνα επικράτησε με Κ.Ο. και διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή για μέτρημα του αντιπάλου που έφερε και την εγκατάλειψη λόγω τραυματισμού στη σπλήνα. Στον δεύτερο αγώνα η νίκη ήρθε με "walkover", δηλαδή άρνηση και μη εμφάνιση του αντιπάλου του για να γίνει ο αγώνας. Ετσι αφού παρήλθαν τρία λεπτά με τον Σαρικάκη να περιμένει στο ρινγκ και τον αντίπαλό του να μην εμφανίζεται κατακυρώθηκε η νίκη υπέρ του.

Στον τελικό έγινε πραγματική μάχη μέχρι τελικής πτώσεως με τη νίκη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου να έρχεται στα σημεία, έπειτα από βαθμολόγηση των κριτών με 3-2 υπέρ του Χανιώτη πυγμάχου, στον τελικό γύρο.

Sarikakis 11o protathlima1

Στην προσωπική του σελίδα ο Μ. Σαρικάκης με γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την ψυχή μου! Δεν υπάρχουν λόγια… Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Γιώργο Μάλιο, Αντώνη Μηλιαρά, Γιώργος Καλλιδώνη, Χρήστο Γκίοκα, Νίκο Κρητικό, Σπύρο Κουρσάρη, Βασίλη Ξερικό, Φώτη Πέτρου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μου ARCANA New Generation, Elliniko Speciality Coffee Bar, Chania BoxFit Club, Ξυλόφουρνος Αγίου Νεκταρίου, Chania Print Point, Olympia Billiard Hall».

Sarikakis 11o protathlima2