kmf athlitiko1

Ποδηλασία

Ο Ολλανδός στο ποδηλατοδρόμιο: Ολο το ρεπορτάζ

Πραγματοποιήθηκε η αυτοψία του Ολλανδού κατασκευαστή, Σάντερ Ντούμα, στο ποδηλατοδρόμιο που βρίσκεται στα Καθιανά. Το athlitiko ήταν εκεί και κατέγραψε το ρεπορτάζ.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι η διάθεση απ’ όλες τις πλευρές και ειδικότερα από το Δήμο Χανίων προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αισιοδοξία μάλιστα προκαλούν τα λόγια του ίδιου του Ολλανδού, ο οποίος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να μιλήσει για το κόστος, διότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τοπικό κατασκευαστή.

«Δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί. Για λόγους προϋπολογισμού απαιτείται και η συνεργασία τοπικού κατασκευαστή για να μειωθεί το κόστος και θα έρθει στη συνέχεια το συνεργείο μου να βάλει το τελικό υλικό που είναι ένα ειδικό εκατοστό και η πίστα θα είναι διεθνών προδιαγραφών για να γίνονται κανονικά αγώνες», τόνισε ο Ολλανδός, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να προσδιορίσουμε το κόστος. Εγώ έφτασα τη Δευτέρα εδώ, ήμουν ξανά το 2012. Σήμερα και αύριο θα κάνω τις μετρήσεις, πρέπει να βρούμε τους τοπικούς εργολάβους, να μετρήσουμε τα υλικά και μετά θα προσδιορίσουμε όλο το κόστος», είπε.

Ollandos Podilatodromio Duma 3

Ο κ. Ντούμα σημείωσε ότι οι εντυπώσεις του είναι πολύ καλές από το μέρος που βρίσκεται η εγκατάσταση, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που πριν από 17 χρόνια συνέταξε την μελέτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου ποδηλατοδρομίου!

«Ξεκίνησα πριν από 17 χρόνια να κάνω τη μελέτη του ποδηλατοδρομίου σε συνεργασία με ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος "ΑΘΗΝΑ 2004". Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι ξανά εδώ μετά από τόσα χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Είναι μία πανέμορφη εγκατάσταση και ο περιβάλλον χώρος έχει μία ησυχία… Είναι κοντά στο αεροδρόμιο, στην πόλη, μόλις 15 χιλιόμετρα. Μπορούν να γίνουν αγώνες και να έρχονται και ευρωπαϊκές ομάδες να κάνουν προετοιμασία. Για τους Ευρωπαίους είναι κατάλληλος ο καιρός, ενώ εκείνοι δεν έχουν τέτοιο καιρό... Εχει μεγάλες προδιαγραφές και μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό».

Ollandos Podilatodromio Duma 2

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις από το Στέλιο Μιχαηλάκη, ο οποίος αναγνωρίζει ότι το κοστολόγιο είναι περίπλοκο, όπως ακριβώς είπε, ενώ έκανε γνωστό ότι ο κ. Ντούμα πρότεινε να τοποθετηθεί σκέπαστρο στο ποδηλατοδρόμιο. 

Αναλυτικότερα όλα όσα είπε είναι τα εξής:

«Ο κ. Ντούμα είναι γνώστης και ξέρει πολύ καλά κάθε μέτρο, κάθε πτυχή, κάθε πόντο στο ποδηλατοδρόμιό μας. Σαφώς και υπάρχει δυσκολία να φτιαχτεί, είναι περίπλοκο το κοστολόγιο, αλλά μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Αυτό που μου άρεσε, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να μη γίνεται. Ο καιρός, η θάλασσα, το αεροδρόμιο, η πόλη, όλα είναι κοντά και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Εχουν δηλώσει πολλές ομάδες από την Ευρώπη στο άκουσμα ότι θα γίνει το ποδηλατοδρόμιο, να έρθουν να κάνουν προπόνηση και όχι μόνο. Μας "πέταξε" και μία ιδέα για μελλοντικό σκέπασμα, μία κερκίδα σκεπαστή... Από εκεί και πέρα, εμείς σα δημοτική αρχή το βλέπουμε και γι’ άλλες δραστηριότητες. Μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι το φτιάχνουμε για πέντε... ποδηλατάκια, δεν είναι έτσι τα πράγματα, όπως νομίζουν ορισμένοι. Εχει μεγάλες προοπτικές το έργο και θα δώσει μεγάλη πνοή σε όλο το Ακρωτήρι, στην πόλη και την Κρήτη γενικότερα».

Ρεπόρτάζ: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

karta antonis garden