Ποδηλασία

Ξανά "χρυσός" ο Βολικάκης! (pics)

Μέσα σε 24 ώρες ο Χρήστος Βολικάκης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, ξανά με συγκλονιστικό τρόπο. 

 

Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη στον αγώνα πόντων της ποδηλασίας με 45 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο με 38 βαθμούς τον Ολλανδό Γιαν Βίλεμ. Ακολουθώντας πανέξυπνη τακτική, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Βολικάκης φρόντιζε να παραμένει συνεχώς δίπλα στον Ολλανδό και στα επιμέρους φίνις τον προσπερνούσε χάρη στα πολύ δυνατά του πόδια. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Μουχομεντιάροφ.

Volikakis

Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ ο Βολικάκης τόνισε τα εξής: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μου δίνει τεράστια ώθηση στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Ήθελα βέβαια ένα μετάλλιο αλλά δεν ήξερα βέβαια αν θα ήταν πάλι χρυσό. 

Δεν έχω συνηθίσει να τρέχω με κερκίδα και η βοήθεια των Ελλήνων ήταν τρομερή. Έπαιρνα κουράγιο συνέχεια, σε κάθε στροφή του αγώνα. Έχω δύο αγωνίσματα αύριο και μεθαύριο και θα το γιορτάσω στο φινάλε της Κυριακής. Τώρα ύπνος και ξεκούραση».

φωτ. Nassos Triantafyllou