Ποδηλασία

Χανιώτικη κυριαρχία στην Αίγυπτο

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιούν με την Εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου των Ανδρών οι Χανιώτες ποδηλάτες, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Στέλιος Φαραντάκης, ενώ πολύ καλή παρουσία έχει και ο Μιχάλης Κορτσιδάκης. 

 

Στον δυνατό διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Αιγύπτου ο Τζωρτζάκης βρίσκεται στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, μετά και την ολοκλήρωση του 3ου ετάπ, το οποίο κέρδισε ο Φαραντάκης.

«Η Εθνική μας ομάδα παρουσιάζεται και στην Αίγυπτο πολύ πειθαρχημένη και ώριμη και θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη νίκη. Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους», σημείωσαν οι Χανιώτες ομοσπονδιακοί προπονητές Μιχάλης Φαραντάκης και Στέφανος Λυραντωνάκης, σε δηλώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Tzortzakis Farantakis Aigyptos1

Στο 3ο ετάπ (140 χλμ.) κυριάρχησε η ελληνική ομάδα, με απόλυτη πειθαρχία και ομαδικότητα, όπως τονίζεται στην επίσημη ενημέρωση της ΕΟΠ. Ο Στέλιος Φαραντάκης με ξεκόλλημα πήρε τη νίκη, όντας 20 λεπτά μπροστά στα τελευταία 5 χιλιόμετρα.

Το γκρουπ κέρδισε ο Μπούγλας παίρνοντας την 2η θέση στο ετάπ, ενώ 6ος ήταν ο Τζωρτζάκης, που διατηρεί την πρωτοπορία στον Γύρο και την κίτρινη φανέλα.

Νωρίτερα, στο 2ο ετάπ, ίδιας απόστασης, ο Τζωρτζάκης ήταν 6ος, Μπούγλας 8ος, ο Κυριακίδης 19ος, ο Φαραντάκης 30ος και ο Κορτσιδάκης 35ος.

Tzortzakis Aigyptos

Πρώτος στη γενική παραμένει ο Τζωρτζάκης, με τον Φαραντάκη να ανεβαίνει στην 5η θέση, τον Γιώργο Μπούγλα στην 6η και τον Μιχάλη Κορτσιδάκη στην 7η, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρει ο Γιάννης Κυριακίδης. 

Η Ελλάδα διατηρείται πρώτη στον Γύρο και συνεχίζει τη συλλογή βαθμολογίας που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020).

Τη Δευτέρα (25/03) ακολουθεί το 4ο ετάπ, απόστασης 149 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στην έρημο, με πολύ αέρα και αρκετή ζέστη.