Ιστιοπλοΐα

Τα προπονητικά καλοκαιρινά τμήματα ιστιοπλοΐας του Ι.Ο. Χανίων

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων ανακοίνωσε ότι και φέτος πραγματοποιεί προπονητικά καλοκαιρινά τμήματα ιστιοπλοΐας τα οποία απευθύνονται σε παιδιά. Ο στόχος είναι ένα απόλυτα δημιουργικό καλοκαίρι για τους μικρούς που θα θελήσουν αργότερα να γίνουν ιστιοπλόοι!

Το πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, χωρίζεται σε τρεις ενότητες και μάλιστα η πρώτη ξεκίνησε.

Το δελτίο Τύπου του ΙΟΧ είναι το εξής:

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου αρχής γενομένης και μέχρι τις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι τρεις περίοδοι των προπονητικών καλοκαιρινών τμημάτων ιστιοπλοΐας.

Οπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες, οι οποίες καθορίζονται γι’ αυτό το καλοκαίρι ως εξής:

• Α' περίοδος: 1 Ιουλίου - 12 Ιουλίου
• Β' περίοδος: 15 Ιουλίου - 26 Ιουλίου
• Γ' περίοδος: 29 Ιουλίου - 9 Αυγούστου

Ο στόχος των προπονητικών θερινών τμημάτων είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να μυηθούν στον κόσμο της ιστιοπλοΐας, να μάθουν τις βασικές αρχές της ναυτοσύνης, ν' αγαπήσουν το υγρό στοιχείο και να συνεχίσουν ως αθλητές στα χειμερινά τμήματα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.

Τα προπονητικά θερινά τμήματα περιλαμβάνουν θάλασσα, όπου εναλλακτικά τα παιδιά γνωρίζουν τον τρόπο χειρισμού ενός σκάφους όπτιμιστ, καθώς επίσης μπορούν να εξοικειωθούν στην ισορροπία, πατώντας σε καγιάκ ή SUP. Επίσης, πραγματοποιούνται διαδραστικά μαθήματα, με τα παιδιά να λαμβάνουν αστικές γνώσεις που αφορούν τους κόμπους, τη μετεωρολογία, τον προσανατολισμό και τις πρώτες βοήθειες ενώ γίνεται θεωρία πάνω στην τακτική και την αγωνιστική ιστιοπλοΐα.