Ακυρώθηκε η αποστολή στο Λινιάνο για τους πρωταθλητές του ΝΟΧ

Τεχνική Κολύμβηση | 5 Σεπτεμβρίου 2020, 13:20

Στην ακύρωση των δύο διεθνών διοργανώσεων που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Λινιάνο της Ιταλίας προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία τεχνικής κολύμβησης (CMAS).

Αυτό συνεπάγεται ότι ακυρώνεται η αποστολή για την γειτονική χώρα των τεσσάρων πρωταθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που είχαν εξασφαλίσει πρόσφατα τα σχετικά όρια, Αντώνη Τσουρουνάκη, Ανδρέα Κελαϊδή, Ιάσωνα Χίνου και Χριστιάνας Σκυλουράκη.

Η απόφαση ήταν γνωστή εδώ και πολλές ημέρες, απλά αποκτά πλέον και επίσημο χαρακτήρα. Σχετικά ενημερωμένοι ήταν φυσικά και στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και ειδικότερα στο τμήμα τεχνικής κολύμβησης.

Δυστυχώς η πανδημία παραμένει, τα κρούσματα επίσης παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση παγκοσμίως και ως εκ τούτου δύο ακόμα μεγάλες διοργανώσεις, ακυρώνονται.

Την απόφαση γνωστοποίησε με σχετικό δημοσίευμα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπου σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Με νεότερη απόφαση της διοίκησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) -στην οποία μετέχει και ο Ταμίας της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων-, ακυρώνεται η διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο Λιλιάνο της Ιταλίας στις αρχές Οκτωβρίου (2-8/10 και 6-10/10 αντίστοιχα).

Η απόφαση της ακύρωσης των δύο διεθνών μεγάλων διοργανώσεων ελήφθη λόγω της έξαρσης, εκ νέου, των κρουσμάτων του covid-19 σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός, μάλιστα, που προκάλεσε και το μειωμένο ενδιαφέρον δηλώσεων συμμετοχής στους συγκεκριμένους αγώνες».

karta antonis garden