Ακόμα τέσσερα “ύποπτα” ματς, τι γίνεται με την υπόθεση του ΑΟΧ

Γενικά Θέματα - Ποδόσφαιρο | 6 Ιουνίου 2016, 19:25

Άλλα τέσσερα παιχνίδια έχουν μπει στο στόχαστρο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και της Επιτροπής Δεοντολογίας έπειτα από στοιχεία του BFDS της UEFA. Διαβάστε τι λένε νομικοί κύκλοι για την υπόθεση του Α.Ο. Χανιά.

Άλλα τέσσερα παιχνίδια έχουν μπει στο στόχαστρο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και της Επιτροπής Δεοντολογίας έπειτα από στοιχεία του BFDS της UEFA. Πρόκειται για την Βέροια, τον Πανθρακικό και τον Ηρακλή από την Super League και τους Αχαρναϊκό, Πανσερραϊκό, Λαμία από την Football League για δύο αγώνες από την “μεγάλη” και δύο από την “μικρή” κατηγορία. Οι διώξεις ασκήθηκαν έπειτα από στοιχεία που έχει στείλει το bfds της UEFA, το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δηλαδή και έτσι το σύνολο των ύποπτων αγώνων την περιόδο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, φτάνει τους 30!

Και οι έξι, όπως επίσης η Ξάνθη, η Ελευσίνα και τα Χανιά για τους οποίους υπάρχει σχετική εισήγηση από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, κινδυνεύουν (θεωρητικά) με υποβιβασμό. Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία που ως επί το πλείστον είναι στοιχηματικός τζίρος σε εταιρείες του εξωτερικού, δεν μπορεί να υπάρξουν καταδικαστικές αποφάσεις καθώς δεν προκύπτει εμπλοκή αξιωματούχων ή τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών των ομάδων όπως απαιτείται ο πειθαρχικός κώδικας.

Κάνουν ιδιαίτερη μνεία επίσης, στο γεγονός ότι στην εισήγηση της για την Ξάνθη, τα Χανιά και την Ελευσίνα, το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Στέλλα Δραγατσίκη πιθανολογεί εμπλοκή παραγόντων, αξιωματούχων, ποδοσφαιριστών αλλά σημειώνει ότι… “τα ακριβή στοιχεία των οποίων δεν εξακριβώθηκαν”. Με απλά λόγια ότι γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Οι τέσσερις νέοι “ύποπτοι” αγώνες σύμφωνα με το BFDS της UEFA είναι οι εξής:

10/04 Βέροια-Ξάνθη 1-1 (Super League)

10/04 Πανθρακικός-Ηρακλής 0-3 (Super League)

23/04 Αχαρναϊκός-Πανσερραϊκός 2-1 (Football League)

26/04 Πανσερραϊκός-Λαμία 0-2 (Football League)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος:

1. Της Π.Α.Ε. Γ.Α.Σ. Βέροια, νομίμως εκπροσωπουμένης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

2. Των Π.Α.Ε. Νέος Αχαρναϊκός Α.Ο. και Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. 1964, νομίμως εκπροσωπουμένων για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

3. Των Π.Α.Ε. Πανθρακικός Α.Π.Σ. και Π.Α.Ε. Α.Ε.Π. Ηρακλής 1908, νομίμως εκπροσωπουμένων για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

4. Των Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. 1964 και Π.Α.Ε Λαμία Π.Σ. 1964, νομίμως εκπροσωπουμένων για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad