Αίτημα για 60 ακόμα αθλητές στις πισίνες

Τεχνική Κολύμβηση | 2 Φεβρουαρίου 2021, 17:07

Αίτημα προκειμένου να ξεκινήσουν προπονήσεις 60 επιπλέον αθλητές και αθλήτριες τεχνικής κολύμβησης έχει τεθεί υπόψη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Αυτό τονίζει σε σχετική ενημέρωση η ΚΟΕ, όπου οι 60 αθλητές είναι όλοι αυτοί που διεκδικούν πρόκριση στις Εθνικές ομάδες προκειμένου να λάβουν μέρος στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα τεχνικής κολύμβησης που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στην Ιταλία (Λινιάνο) και την Ρωσία (Τομσκ).

Αναλυτικότερα η ενημέρωση από την ΚΟΕ έχει ως εξής:

Αίτημα για άδεια προπόνησης 60 ακόμη αθλητών της Τεχνικής

Αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, για την επιπλέον άδεια προπόνησης 60 αθλητών / τριών της Τεχνικής κολύμβησης, κατέθεσε σήμερα (2/2) η ΚΟΕ.

Το αίτημα της βασίζεται στην προτεραιότητα να μην δημιουργηθούν αθλητές δύο ταχυτήτων, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα των επίλεκτων αθλητών μικρότερων κατηγοριών.

Η επιλογή των “60” έγινε με γνώμονα το τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τον Αύγουστο του 2020, αφενός με την κατάκτηση μεταλλίου σε αυτό και αφετέρου την ποιότητα των επιδόσεων.

Οι προτεινόμενοι αθλητές / τριες διεκδικούν είσοδο στις Εθνικές μας ομάδες και τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις:

*17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, Λινιάνο 13-19 Ιουνίου 2021

*Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, Τομσκ 3-9 Ιουλίου 2021

Στην επιστολή της ΚΟΕ, προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, επισημαίνεται ότι η διασφάλιση της προπονητικής δραστηριότητας και της υγείας των αθλητών αποτελεί συλλογική προσπάθεια, με βάση όλες τις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που τίθενται από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι, η ΓΓΑ, από τις 15/1, έχει δώσει σχετική άδεια προπόνησης σε 33 αθλητές / τριες των Εθνικών μας ομάδων Τεχνικής κολύμβησης.

 

karta antonis garden