Αγόρασε “κουβέρτα” ο Ναυτικός Ομιλος για την πισίνα 50 μέτρων! (photos)

Γενικά Θέματα 25 Οκτωβρίου 2016, 14:30

Ενα πρόβλημα πολλών ετών λύνεται στο Κολυμβητήριο Χανίων, καθώς όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων προέβη σε αγορά εσωθερμικού καλύμματος για την πισίνα 50 μέτρων!

Πρόκειται για αγορά, που όπως επισημαίνει σχετικώς ο ΝΟΧ, γίνεται με δικά του έξοδα, καλώντας στην ανακοίνωση την Πολιτεία να προβεί σε προμήθεια της εγκατάστασης με καύσιμο. Μάλιστα, σημειώνεται εκ μέρους του Ομίλου, ότι έχουν αποσταλεί ήδη τρεις επιστολές προς τη ΓΓΑ και τα αρμόδια στελέχη της Πολιτείας.

Η ανακοίνωση από τον Ναυτικό Ομιλο είναι η εξής:

Ενα ζήτημα που εξελίχθηκε σε μείζον πρόβλημα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, λύνεται, με τη συμβολή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να είναι καταλυτική.

IMG 5230

IMG 5231

Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες ισοθερμικό κάλυμμα “σκεπάζει” την πισίνα 50 μέτρων στο Κολυμβητήριο Χανίων, με τον στόχο την επαναλειτουργία της τον Χειμώνα. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αποδεικνύει για πολλοστή, δε, φορά στην πράξη ότι συμβάλει αποφασιστικά με δικές του πρωτοβουλίες μέσα από τον πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό του στην απρόσκοπτη λειτουργία της εγκατάστασης και συγκεκριμένα να μπορεί να παραμένει ανοικτή η πισίνα των 50 μέτρων τους χειμερινούς μήνες, προβαίνοντας στην αγορά -με δικά του χρήματα- του ισοθερμικού καλύμματος. Παράλληλα -και αυτό είναι το σημαντικότερο- προσπαθεί να εξασφαλίσει την συνέχιση της άθλησης της νεολαίας της πόλης και του νομού γενικότερα, καθώς και των μαθητών των σχολείων που από φέτος έχουν ως υποχρεωτικό μάθημα την εκμάθηση κολύμβησης, κάτι που δυστυχώς ως ηθική υποχρέωση δεν αντιμετωπίζεται με την ανάλογη υπευθυνότητα από ανθρώπους και φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

IMG 5232

IMG 5234

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η 50άρα πισίνα του Κολυμβητηρίου βρέθηκε τους χειμερινούς μήνες να είναι άδεια από νερό, γεμάτη σκουπίδια και απόνερα της βροχής και επίσης ως εγκατάσταση να είναι από τις ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να λειτουργεί. 

IMG 5236

IMG 5237

IMG 5238

Παρόλα αυτά και παρά την πολύ μεγάλη εξοικονόμηση που αναμένεται στο πετρέλαιο, αναγκαία για τους επόμενους μήνες κρίνεται η προμήθεια σε καύσιμο. Ο Ναυτικός Ομιλος κάνει γνωστό ότι έχει αποστείλει στη ΓΓΑ και στα αρμόδια στελέχη της Πολιτείας τρεις σχετικές επιστολές επισημαίνοντας αυτή την ανάγκη. Η βάση, με την αγορά εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου του ισοθερμικού καλύμματος έχει ήδη τοποθετηθεί και ελπίζουμε ότι η συνέχεια θα είναι η ανάλογη προκειμένου οι προπονήσεις που ήδη ξεκίνησαν από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου να συνεχιστούν όλο το Χειμώνα στην 50άρα πισίνα. 

karta antonis garden