Αγγελάκης: Ο ΝΟΧ είναι το κορυφαίο σωματείο Κανόε Καγιάκ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Κανόε-Καγιάκ | 6 Δεκεμβρίου 2017, 22:48

Αφιέρωμα στην ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων φιλοξενείται στα "Χανιώτικα Νέα". Μεταξύ άλλων δημοσιεύεται συνέντευξη του προπονητή, Μανώλη Αγγελάκη.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Χανιώτης τεχνικός, το 2017 ήταν μια χρονιά ορόσημο για το τμήμα, καθώς σφράγισε την κατάκτηση τεσσάρων πανελληνίων πρωταθλημάτων! «Είμαστε το κορυφαίο σωματείο Κανόε Καγιάκ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μας, το ότι ένα επαρχιακό σωματείο βρίσκεται σε αυτή τη θέση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μαν. Αγγελάκης.

Ακολουθεί η συνέντευξη στα “Χανιώτικα Νέα”.

Η φετινή χρονιά κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη για το Τμήμα. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη από τότε που ιδρύθηκε το Τμήμα. Καταφέραμε και είμαστε πρωταθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων 5000μ. Κανόε Καγιάκ Σπριντ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο SUP ενώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ Σπριντ καταλάβαμε την 2η θέση. Εχοντας κατακτήσει όλα τα παραπάνω, μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνεται ένας προπονητής για τους αθλητές και τις αθλήτριες του, καθώς και για όλους όσοι πιστεύουν σε μας και μας στηρίζουν. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Καραγιαννίδη που έχει την εποπτεία στα τμήματα εκμάθησης για την πολύ καλή συνεργασία και δουλειά που κάνει, καθώς και τον Στέφανο Αβερκίου, υπεύθυνο προπονητή στο άθλημα του SUP, που επίσης δουλεύει πολύ συνετά. Ολη αυτή η πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιείται στο τμήμα υποδομής έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν συνέχεια αθλητές για τη μεγάλη κατηγορία. Μέσα από αυτή την διαδικασία χτίζεται σιγά σιγά η “ομάδα” σε ένα ατομικό άθλημα. Είμαστε το κορυφαίο σωματείο Κανόε Καγιάκ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μας, το ότι ένα επαρχιακό σωματείο βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και θέλουμε να παραμείνουμε σταθεροί σε αυτό το επίπεδο. Φέτος, ο Δήμος Χανίων πραγματοποίησε σημαντικά έργα στην εγκατάσταση που στεγαζόμαστε στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, που παρεμπιπτόντως προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα του Κανόε Καγιάκ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν.Ο. Χανίων, τον βοηθό εφόρου, Νίκο Κουριδάκη και το Σύλλογο Γονέων του Καγιάκ, που είναι κοντά μας σε κάθε δραστηριότητα.

Στις εθνικές ομάδες υπήρξε ικανοποιητική στελέχωση από Χανιώτες αθλητές;

Ενα άλλο σημαντικό κομμάτι ήταν ότι συμμετείχαν 7 αθλητές μας στην Εθνική ομάδα. Ο Αναστάσιος Μελεμενής συμμετείχε στο στο παγκόσμιο και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ οι οι Ελευθερία Παπασταματάκη, Γιάννης Κουτσοποδιώτης και Γιάννης Αντωνίου στο πανευρωπαϊκό. Ο Χρήστος Τσουπάκης αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και ο Λευτέρης Πολυχρονάκης και η Αθηνά Κέκελου σε διεθνή Regatta, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για μας.

Σε δύσκολες οικονομικά εποχές βρίσκετε αρωγούς στην προσπάθειά σας;

Πολύ σημαντικό για εμάς είναι ότι έχουμε την υποστήριξη χορηγών και υποστηρικτών σε κάθε βήμα που κάνουμε, με μεγαλύτερο τον επίσημο χορηγό μας, την ΑΝΕΚ LINES. Επίσης έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθειά μας, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η εταιρεία INTERDRADE AE (MARS – SNIKERS), η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος”, καθώς και δεκάδες άλλοι υποστηρικτές, στους οποίους είμαστε ευγνώμονες. Από εκεί και πέρα, πολύ σημαντική δουλειά γίνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοηθά και στηρίζει κάθε βήμα που γίνεται στον Ομιλο.

Από την άλλη, ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε;

Αυτή τη στιγμή το Τμήμα έχει περίπου 75 παιδιά, πολύ μεγάλος αριθμός και κάποιες φορές φθάνουμε σε σημείο να μην έχουμε υλικοτεχνική υποδομή για να υποστηρίξουμε σωστά τη δουλειά μας. Το Τμήμα δεν είχε ποτέ τόσα πολλά παιδιά και γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα τόσο από τον Ν.Ο. Χανίων, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και από διάφορους χορηγούς προκειμένου να αγοραστεί αθλητικός εξοπλισμός, κάτι απαραίτητο τόσο για να καλύψουμε τις διάφορες ανάγκες όσο και για να γίνει ανανέωση του υπάρχοντος εξοπλισμού που μετράει 17 και 18 χρόνια ζωής και, όπως είναι φυσιολογικό, φθείρεται.

Πιστεύετε, λοιπόν, ότι και το 2018 θα παραμείνει ψηλά το χανιώτικο Κανόε Καγιάκ;

Το 2017 ήταν χρονιά ορόσημο για το Τμήμα. Ουσιαστικά, έκλεισε άλλος ένας κύκλος. Για τη νέα αγωνιστική σεζόν έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ενώ παράλληλα υπάρχει ανανέωση της μεγάλης ομάδας σε ποσοστό 30-40%. Ολα τα παιδιά δουλεύουν με ζήλο και με διάθεση για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι έχουμε καταφέρει μέσω του αθλήματος του Κανόε Καγιάκ, τα παιδιά να παίρνουν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κλείνοντας, έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Θέλω να σταθώ στο Τμήμα Ειδικής Αθλησης του Καγιάκ που λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα του Ομίλου. Εχουμε καταφέρει τα παιδιά να έχουν ενσωματωθεί σε αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας παιδιά των Special Olympics, γιατί ουσιαστικά το κύριο μας μέλημα είναι η κοινωνικοποίηση τους ενώ μέσα από αυτή την επαφή που υπάρχει, απορρέουν πολύ θετικά πράγματα τόσο γι’ αυτά τα παιδιά όσο και για τους υπόλοιπους αθλητές.

JoyMachine

Rabona ad