Αγγελάκης: Να έχει μία εξέλιξη και μία πρόοδο η ομάδα

Ίκαρος Μουρνιών | 27 Ιουνίου 2017, 19:45

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 37 του χρόνια (04/10/1980) ο Γιώργος Αγγελάκης θεωρείται από τους έμπειρους προπονητές που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Χανίων, έχοντας σημαντική μέχρι τώρα πορεία στους πάγκους.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Μετά την πρώτη του σεζόν στον Ίκαρο όπου παρουσίασε ένα νεανικότατο και αξιόλογο σύνολο ο 36χρονος τεχνικός έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, το οποίο στις δηλώσεις του στο athlitiko χαρακτηρίζει πολύ δύσκολο.

Παράλληλα μας μίλησε για το πλάνο που υπήρχε από πέρσι στη συνεργασία του με τον Ίκαρο, κάνει τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς και αφού θέτει τον στόχο για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο μας κάνει το σχόλιό του και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Χανίων και τους όλο και περισσότερους νεαρούς προπονητές που ασχολούνται πλέον με τον χώρο.

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γ. Αγγελάκη:

Για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Ίκαρο: «Η συνέχιση της συνεργασίας μου με τον Ίκαρο ήταν “προϊόν” της περσινής συμφωνίας με την ομάδα, ότι θα συνεργαστούμε παραπάνω από ένα χρόνο μαζί και ήταν πολύ εύκολο να συνεχίσουμε και φέτος. Υπήρχε ένα πλάνο από πέρσι ότι θα δουλέψουμε πάνω από έναν χρόνο την ομάδα ώστε να βγάλουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς από τον δεύτερο χρόνο και μετά, άρα ήταν αναμενόμενο να συνεχίσουμε αφού μείναμε και οι δύο ευχαριστημένοι από την πρώτη χρονιά, όπου πετύχαμε τους στόχους μας».

Για τον απολογισμό της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα: «Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά. Μία μεταβατική χρονιά για τον Ίκαρο γιατί έφυγαν πάρα πολλά παιδιά και η ομάδα ενισχύθηκε με μικρούς σε ηλικία παίκτες και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς παίζαμε με μέσο όρο ηλικίας 20-21 ετών. “Χτίσαμε” μία ομάδα από την αρχή, κάναμε γύρω στις 20 μεταγραφές και είχαμε θέσει σαν στόχο με τη διοίκηση να “ηρεμήσει” λίγο η ομάδα και αν μπορούμε να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, κάτι που το καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό, όχι σε απόλυτο. Θεωρώ ότι είχαμε μία επιτυχημένη χρονιά σύμφωνα και με τα παιδιά που δουλέψαμε και τους στόχους που είχαμε».

Για τη νέα χρονιά: «Για τη νέα χρονιά πάλι ο στόχος είναι να καταφέρουμε να έχει μία εξέλιξη και μία πρόοδο αυτή η ομάδα. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να μπορέσουμε να βγάλουμε μία αγωνιστική ταυτότητα μέσα στο γήπεδο, γιατί φέτος λόγω νεανικότητας δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε αυτό. Έχουμε κάνει ήδη μία προσπάθεια κι έχουμε μιλήσει και έχουμε “κλείσει” 5-6 παιδιά έμπειρα, τα οποία μας έλειπαν πέρσι και θα μας βοηθήσουν πάνω σε αυτό ώστε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα “χτυπάει” όλα τα παιχνίδια και όσο πιο ψηλά καταφέρει να τερματίσει».

Για το πώς “βλέπει” το νέο πρωτάθλημα: «Είναι ένα “αχαρτογράφητο” πρωτάθλημα, έχει χρόνια να γίνει ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Έχω μιλήσει με όλους τους προπονητές και όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια δυσκολία. Θα είναι μία μεγάλη σεζόν με 38 παιχνίδια το λιγότερο και βάζοντας και του Κυπέλλου δεν ξέρουμε πόσα μπορεί να φτάσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ερασιτεχνισμό των ποδοσφαιριστών, θα είναι σε δύσκολες περιόδους και η αρχή και το τέλος του πρωταθλήματος που θα έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές δουλειές, άρα κανείς δεν ξέρει πώς θα “βγει” αυτό το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο και όλοι προσπαθούμε να ενισχυθούμε λίγο παραπάνω, να έχουμε ένα μεγαλύτερο ρόστερ για να αντέξουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Βέβαια το ότι θα αγωνιστούν 20 ομάδες και όλοι θα παίξουν με όλους είναι πολύ θετικό».

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Χανίων και το γεγονός ότι όπως κι αυτός σε νεαρή ηλικία αφιερώθηκε στην προπονητική βλέπουμε κι άλλα παιδιά να πράττουν το ίδιο και να υπάρχουν αρκετοί νεαροί προπονητές: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Χανίων δεν έχει την “άνθιση” που έχει το επαγγελματικό, δηλαδή δεν έχουμε “ακολουθήσει”. Ενώ βλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε να “βγαίνουν” παίκτες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να πηγαίνουν σε επαγγελματικές ή εθνικές κατηγορίες γενικότερα. Άρα αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά και εμάς τους προπονητές και τις διοικήσεις και τους ίδιους ποδοσφαιριστές και ίσως και την κοινωνία των Χανίων. Όσον αφορά τους προπονητές βλέπω ότι υπάρχουν τώρα τελευταία πολλά παιδιά που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι και αυτό είναι ευχάριστο, γιατί βλέπουμε νέα παιδιά. Θα το δούμε αργότερα αυτό το πράγμα να δουλεύει καλύτερα, γιατί αυτά τα παιδιά δουλεύουν στις Ακαδημίες, περνάνε τις νέες ιδέες στις Ακαδημίες, ξεκινάνε πια όλες οι μικρές ηλικίες να δουλεύουν πιο σωστά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό ίσως μας δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον. Βέβαια πρέπει να βάζουμε όλη τον πήχη πιο ψηλά κάθε χρόνο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αλλιώς δεν θα πάμε καλά σαν χανιώτικο ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια: Λευτέρης Αντωνακάκης

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden
Digenakis