Αφιέρωμα στο 10χρονο αστέρι του “Calcetto” που έβαλε 90 γκολ!

Αφιερώματα ΑΣ Καλτσέτο | 15 Μαΐου 2016, 17:24

Διαβάστε το αφιέρωμα στον πιτσιρικά-φαινόμενο της ακαδημίας "Calcetto", Γρηγόρη Πολιτάκη. Ο 10χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής απασχόλησε τα αθηναϊκά ΜΜΕ, χάρη στα 90+ γκολ που πέτυχε φέτος στο πρωτάθλημα τζούνιορ!

Το θέμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα sdna.gr και το επιμελήθηκε ο συνάδελφος Γιώργος Φραδελάκης. Διαβάστε το:

«Ποιος είναι ο πιτσιρικάς-φαινόμενο που σε 22 παιχνίδια τη φετινή σεζόν έχει πετύχει 90 γκολ στην ακαδημία “Calcetto” στα Χανιά, η οποία συνεργάζεται με τον ΠΑΟΚ. Τι λέει ο προπονητής του Nότης Ματηγάκης στο SDNA για τον Δικέφαλο και τα ταλέντα της ακαδημίας.

matigakis notis

Εχουμε αναρωτηθεί αρκετές φορές πως ορίζεται ένα “σούπερ ταλέντο”, όταν μιλάμε για παιδιά 8, 9 ή 10 ετών. Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Μία καλή αφορμή για να ψάξουμε λίγο περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα, μας δόθηκε με έναν πιτσιρικά που αγωνίζεται σε μία εξαιρετική φουρνιά σε ακαδημία των Χανίων. Πρώτος σκόρερ σταθερά τα τελευταία χρονιά στις ηλικίες του, αλλά τη φετινή σεζόν, τα κατορθώματά του έχουν εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο.

Calcetto tzounior

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Πολιτάκη, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας Τζούνιορ του “Calcetto” σημειώνοντας σχεδόν 90 γκολ στα 22 φετινά παιχνίδια της ομάδας του, εκ των οποίων κέρδισε τα 21 και δη με τέρματα 137-8! Η ακαδημία μάλιστα που συνεργάζεται και με τον ΠΑΟΚ -εξ ου και φοράει τα ασπρόμαυρα- ήταν κι αυτή που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη ηλικία, έστω κι αν δυσκολεύτηκε αρκετά. Στο τελευταίο παιχνίδι της με το ΙΝΚΑ, τρία λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Πατεράκη, πήγαν στα πέναλτι κι εκεί κέρδισαν με 5-4. Η τραγική ειρωνεία βέβαια είναι πως το μοναδικό χαμένο πέναλτι, το πρώτο μάλιστα της διαδικασίας ήταν από τον αρχισκόρερ της ομάδας (η σύνθεση της ομάδας: Λουκάκης, Κλάδης, Κρίστο, Πατεράκης, Παπάζογλου, Πολιτάκης, Γοναλάκης, Λαγογιάννης (αρχική σύνθεση), Αλεξανδρόπουλος, Τσεσμελής, Βαλυράκης, Κουκιανάκης)!

“Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005. Η ακαδημία συνεργάζεται με τη Δόξα Παχιανών (Α’ Ερασιτεχνική Χανίων), οπότε σκοπός μας είναι να την επανδρώσουμε με δικά μας παιδιά, ενώ υπάρχει και συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο. Θέλουμε να προωθήσουμε Χανιώτες ποδοσφαιριστές στις ομάδες του νομού, αλλά απ’ ό,τι βλέπω δεν υπάρχει σωστή παρακολούθηση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αυτό δεν τιμά το χανιώτικο ποδόσφαιρο”, ήταν τα πρώτα λόγια του Νότη Ματηγάκη στο SDNA.

«Κανένα όφελος ο ΠΑΟΚ»

Επεξηγώντας το ακριβώς στάτους της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, μας είπε: “Η συνεργασία μας με τον ΠΑΟΚ είναι ουσιαστική κι όχι οικονομική. Δεν υπάρχει κανένα όφελος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα τα χρήματα συνδρομής πηγαίνουν μόνο στην ακαδημία μας, κάτι που δεν συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις με άλλες ομάδες. Υπάρχει συχνή επαφή, μία φορά το μήνα γίνονται καμπ που διευθύνει ο ΠΑΟΚ κι εκεί μπορούν να δουν την εξέλιξη των παιδιών. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία ηθική δέσμευση, δώσαμε δηλαδή τα χέρια ότι εφόσον υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή, θα έχει τον πρώτο λόγο. Τίποτα όμως περισσότερο. Δεν μας παρέχουν κάτι υλικό και το γεγονός ότι τα χρώματά μας είναι ίδια με αυτά του ΠΑΟΚ, είναι καθαρά με δική μας επιλογή”, λέει ο υπεύθυνος του “Calcetto” και συνεχίζει:

tzounior telikos2

“Παρ’ όλα αυτά είναι μεγάλη η βοήθεια που μας παρέχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε τεχνογνωσία. Μας έχουν δώσει το ετήσιο πλάνο τους με όλα τα αναπτυξιακά τμήματα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω πως κάνουν την καλύτερη δουλειά σε όλη την Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες. Σε ό,τι αφορά εμάς έχουμε συνεργάτες πτυχιούχους προπονητές, παρακολουθούμε σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, γενικώς δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Βέβαια σε όλο αυτό έχουμε και τη βοήθεια των γονέων σε οργανωτικό επίπεδο που είναι πολύ σημαντική”.

«Σούπερ ταλέντο, εντυπωσιάστηκαν στον ΠΑΟΚ»

“Επιστρέφοντας” στην περίπτωση του πιτσιρικά που ξεχωρίζει από την ομάδα Τζούνιορ του Calcetto, ζητήσαμε να μας εξηγήσει πως ορίζεται ένα μεγάλο ταλέντο όταν μιλάμε για παιδιά αυτής της ηλικίας. “Καταρχήν υπάρχει μία φόρμα σχετικά με το πως αναγνωρίζεται ένα ταλέντο. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο μπορείς να ξεχωρίσεις ένα αυθεντικό ταλέντο. Μιλάμε δηλαδή για ένα παιδί που θα έχει εξαιρετικά διαφορετικές ικανότητές, σωματοδομή, θα εκτελεί σε διαφορετικό επίπεδο αυτά που του ζητάς από τα άλλα παιδιά. Αν όχι να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις, τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Εξίσου όμως σημαντική είναι και η οικογένεια. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο κι ο νοητικός παράγοντας, η διάθεση που θα δείξει το παιδί για να μάθει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορεί κι ένα παιδί που δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις να ξεχωρίσει σε μεγαλύτερη ηλικία και να κάνει καριέρα. Είναι πολλά τα παιδιά που δεν μπόρεσες να αναγνωρίσεις το ταλέντο τους όταν ήταν σε τόσο μικρή ηλικία”.

Τέτοια περίπτωση είναι κι ο Πολιτάκης; Ρωτήσαμε τον κ.Ματηγάκη… “Ναι, σαφέστατα είναι. Βιολογικά είναι μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους της ηλικίας του, έχει φοβερή σωματοδομή. Και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προκάλεσε τεράστια εντύπωση. Το καλό είναι ότι πρόκειται για παιδί πολύ χαμηλών τόνων. Ο πατέρας του άλλωστε ξέρει από αθλητισμό και του στέκεται σωστά. Είναι εμφανές ότι ξεχωρίζει, εδώ και τέσσερα χρόνια βγαίνει πρώτος σκόρερ στην ηλικία του, φέτος έχει περίπου 90-95 γκολ. Στην ομάδα βρίσκονται πολλά εξαιρετικά ακόμα παιδιά, γι’ αυτό και κατέκτησαν τον τίτλο, μόνο με έναν παίκτη δεν θα γινόταν. Πρόκειται για την καλύτερη φουρνιά της ακαδημίας”.

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως: “Ο πιο σημαντικός άνθρωπος για έναν πιτσιρικά που παίζει ποδόσφαιρο, είναι ο γονιός του, το σπίτι του. Ο προπονητής βρίσκεται μαζί του μόλις για 3-4 ώρες την εβδομάδα, όλες τις υπόλοιπες είναι δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα του. Ευτυχώς στη δική μας περίπτωση οι γονείς των παιδιών δεν είναι ιδιαίτερα φανατισμένοι, αν και υπάρχουν βέβαια κάποιες συμπεριφορές που δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. Σε αυτά όμως είμαι πολύ αυστηρός, “Χίτλερ”. Εχω διώξει γονείς από το γήπεδο που φώναζαν. Πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί, να το νιώθουν κοντά τους, αλλά να μην είναι παρεμβατικοί”.

Estrella

Papantonakis Cards
Digenakis
Bio Green 300x250

Rabona ad