Πως ξεκίνησε ο ΟΦΗ
Με το κλασικό 3-4-3 ξεκίνησε ο ΟΦΗ. Κωστούλας, Σιέλης, Πούγγουρας η τριάδα της άμυνας, ο Αποστολάκης (εν τη απουσία του Μπόρχα Γκονζάλες) από δεξιά και ο Αθανασίου είχε τον ίδιο ρόλο (όλη την πλευρά δηλαδή) από αριστερά.
Ο Μπουχαλάκης με τον Ανδρούτσο στο double pivot της μεσαίας γραμμής (με χαρακτηριστικά που αλληλοσυμπληρώνονται) και επιθετική τριπλέτα οι Φούντας (δεξιά), Νους (αριστερά) και Ισέκα (στην κορυφή).
Το γρήγορο προβάδισμα των Ολλανδών
Η Βίλεμ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της καλή στιγμή, η οποία μάλιστα δεν προέκυψε ως δική της δημιουργία αλλά από λάθος γύρισμα. Γενικότερα δύο φορές πάτησε περιοχή στο πρώτο ημίωρο, ισάριθμες σκόραρε.
Σχετικά αργός ρυθμός και από τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ να επιτίθεται περισσότερο από την αριστερή πλευρά με τους Αθανασίου και Νους, αλλά να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση μετά τα δύο γρήγορα τέρματα που δέχθηκε και να μην απειλεί.

Το δεύτερο ημίχρονο
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να βγάλει επιθετικότητα και τη Βίλεμ να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου και τελικά την ομάδα της Κρήτης να βρίσκει την πρώτη της καλή στιγμή λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.
Το σχήμα μετά το 65ο λεπτό με τον Καραχάλιο στη μεσαία γραμμή και τον Θεοδοσουλάκη στην κορυφή της επίθεσης έγινε λίγο πιο ευκίνητο και με περισσότερη ενέργεια, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι (πλην ίσως των τελευταίων λεπτών μετά τη μείωση του σκορ).
Το ντεμπούτο του Αϊτόρ
Στο 64ο λεπτό ο Αϊτόρ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τιάγκο Νους και πραγματοποίησε το (ανεπίσημο έστω) ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ. Κινήθηκε από αριστερά στην τριάδα των επιθετικών, ενώ είχε την ασίστ στο γκολ του ΟΦΗ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.
Στον αντίποδα, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Δημήτρης Νικολάου και θα περιμένει κάποιο από τα επόμενα φιλικά παιχνίδια του ΟΦΗ (άλλα δύο θα δώσει στην Ολλανδία) για το ντεμπούτο του ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός.
Το “φιλμ” της αναμέτρησης:
7′ ΓΚΟΛ 1-0. Λανθασμένη κεφαλιά – γύρισμα μπρος τα πίσω ο Ανδρούτσος, ο Ντέβιν Χάεν έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε περιοχή και πάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Χριστογεώργου.
11′ Επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Ανδρούτσου από αριστερά, ο Φούντας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και ο Χεντλ έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.
13′ ΓΚΟΛ 2-0. Ταχύτατη αντεπίθεση και σέντρα του Σλόρι από δεξιά, ο Έσερ Γκιουρμπούζ έπιασε το σουτ με το αριστερό σημαδεύοντας αρχικά το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χριστογεώργου κι εν συνεχεία τα δίχτυα.
33′ Σουτ εκτός περιοχής του Μπογκάρντ μετά από φάση διαρκείας, έπεσε κι έσωσε ο Χριστογεώργος.
35′ Πάτησε περιοχή από αριστερά Νους, έκανε το γύρισμα και διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Χούγκμα.
49′ Ο Σλόρι πάσαρε από αριστερά στον Μπογκάρντ, το συρτό σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο.
50′ Αυτή τη φορά δεν πάσαρε, αλλά συνέκλινε και σούταρε, με τον Χριστογεώργο να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.
53′ Εκτέλεση κόρνερ του Φούντα από δεξιά, άστοχη η κεφαλιά του Νους από το δεύτερο δοκάρι.
56′ Καλή, τεχνική, αλλά αδύναμη, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νους, με τον Χεντλ να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει.

57′ Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Μπογκάρντ βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση αλλά “σημάδεψε” την εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Χριστογεώργου.
58′ Σέντρα του Αθανασίου από αριστερά, φαλτσαριστή κεφαλιά του Αθανασίου με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
60′ Καλό μακρινό σουτ του Γκιουρμπούζ, η μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα από τη δεξιά γωνία της εστίας του ΟΦΗ.
66′ Συρτό και αδύναμο το εκτός περιοχής του Θεοδοσουλάκη, καμία ανησυχία για τον Χεντλ που μπλόκαρε.
67′ Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Φούντα από το ύψος του πέναλτι μετά από βαθιά μπαλιά του Καραχάλιου, την οποία μπλόκαρε ο Χεντλ με διπλή προσπάθεια.
74′ Το τεχνικό -εκτός περιοχής- σουτ του Χάιν δεν προβλημάτισε τον Χριστογεώργο.
87′ Ο Αθανασίου σέντραρε συρτά από αριστερά μετά την πάσα του Αϊτόρ, ο Θεοδοσουλάκης προσπάθησε να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.
89′ ΓΚΟΛ 2-1. Εξαιρετική και άκρως τεχνική εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και ο Κώστας Κωστούλας με κεφαλιά μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κωστούλας, Σιέλης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Αθανασίου, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (64′ Καραχάλιος), Νους (64′ Αϊτόρ), Φούντας, Ισέκα (64′ Θεοδοσουλάκης).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.









