Σαν σήμερα το πρώτο κύπελλο του ΟΦΗ | videos

ΟΦΗ | 21 Ιουνίου 2026, 18:23

Συμπληρώνονται σήμερα 39 έτη από την ημέρα που ο ΟΦΗ κατέκτησε το πρώτο του κύπελλο Ελλάδος.

Corgress Stagakis

Κυριακή 21 Ιουνίου 1987. Ολυμπιακό στάδιο, παρουσία 23.587 φιλάθλων (με βάση τα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής για τα εισιτήρια). Ο ΟΦΗ και ο Ηρακλής έφθασαν μέχρι τον τελικό.

Το βάθρο όμως χωρούσε μονάχα έναν. Στο 30ο λεπτό ο Ηρακλής προηγήθηκε με σουτ του Σάββα Κωφίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα (34′) ο ΟΦΗ ισοφάρισε με κεφαλιά του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.

Μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, αλλά και της ημίωρης παράτασης δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα με τις οι δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η σειρά των εκτελέσεων:

➺ Ζούντμπι 0-0 (άουτ)
➺ Χαραλαμπίδης 1-0
➺ Ζήφκας 1-0 (απέκρουσε ο Σηφάκης)
➺ Τσινός 2-0
➺ Δ. Παπαδόπουλος 2-1
➺ Παπαβασιλείου 3-1
➺ Αδάμου 3-1 (απέκρουσε ο Σηφάκης)

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Μύρων Σηφάκης, Νίκος Γκουλής, Χρήστος Βασιλείου, Γρηγόρης Τσινός, Γιάννης Μιχαλίτσιος (102′ Μίλτος Ανδρεανίδης), Αλεχάντρο Ίσις, Τάκης Περσίας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Νίκος Νιόπλιας (94′ Χρήστος Καριώτης), Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Γιάννης Σαμαράς.

Προπονητής: Ευγένιος Γκέραρντ

Η πορεία του ΟΦΗ μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου:

Α’ γύρος: ΟΦΗ – Θήβα 2-0
Β’ γύρος: ΟΦΗ – Εδεσσαϊκός 3-0, 1-2
Γ’ γύρος: ΟΦΗ – Απόλλων Αθηνών 4-0, 0-1
Προημιτελικά: Καλλιθέα – ΟΦΗ 0-2, 0-4
Ημιτελικά: Διαγόρας – ΟΦΗ 0-2, 1-3
Τελικός: ΟΦΗ – Ηρακλής 4-2 (κ.α. και παρ. 1-1, πεν. 3-1)

Rabona ad