Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα σε Ατρόμητο

ΟΦΗ | 25 Οκτωβρίου 2025, 9:10

Την επιστροφή στις νίκες -μετά την ήττα στο Αγρίνιο- επιζητά ο ΟΦΗ υποδεχόμενος τον Ατρόμητο (με τον οποίο είναι ισόβαθμος, αλλά με παιχνίδι λιγότερο) στο Παγκρήτιο στάδιο.

Corgress Stagakis

Χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα

Δύο νίκες και τέσσερις ήττες ο μέχρι τώρα απολογισμός του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα (υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της πρώτης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό). Ο ΟΦΗ είναι μία από τις δύο ομάδες του πρωταθλήματος που αγνοεί την ισοπαλία (η άλλη είναι ο Βόλος).

Μέχρι τώρα είτε κερδίζει, είτε χάνει! Έχει σκοράρει οκτώ φορές και δέχθηκε 13 τέρματα (η χειρότερη άμυνα στην κατηγορία μετά τον Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης που δέχθηκαν από ένα γκολ περισσότερο).

Τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας – Τέσσερα διαφορετικά γήπεδα

Τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι τώρα στη σεζόν έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΟΦΗ (τρία στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο), τέσσερα διαφορετικά γήπεδα χρησιμοποίησε ως έδρα: το “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” το Παγκρήτιο στάδιο, το “Απόστολος Νικολαΐδης” (του Παναθηναϊκού) και το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” (στην Τρίπολη). Πλέον η περιπέτεια έλαβε τέλος, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο το οποίο θα διεξαχθεί στο (έτοιμο πλέον) Παγκρήτιο στάδιο.

Η παρουσία του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα

Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Περιστερίου. Ισορροπημένος συντελεστής τερμάτων με επτά υπέρ και οκτώ κατά. Εκτός έδρας ο Ατρόμητος έχει μία νίκη (2-0 στο Αγρίνιο), μία ισοπαλία (1-1 στις Σέρρες) και δύο ήττες. Η μόνη του νίκη μας γυρνά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Σάββατο 23 Αυγούστου).

Συνοπτικά η παρουσία του στο πρωτάθλημα…

➺ Θέση: 10
➺ Βαθμοί: 6
➺ Αγώνες: 7
➺ Γκολ: 7 (1 μ.ο.)
➺ Τελικές προσπάθειες: 55 (7,9 μ.ο.)
➺ Γκολ/Τελικές προσπάθειες: 1/7,9
➺ Ασίστ: 3 (0,4 μ.ο.)
➺ Λάθη: 237 (33,9 μ.ο.)
➺ Φάουλ υπέρ: 105 (15 μ.ο.)
➺ Φάουλ κατά: 119 (17 μ.ο.)
➺ Κίτρινες κάρτες: 21 (3 μ.ο.)
➺ Κόκκινες κάρτες: 0
➺ Αποβολές: 1 (0,1 μ.ο.)

Επτά ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει από ένα τέρμα και τρεις μοίρασαν από μία ασίστ. Χουτεσιώτης, Σταυρόπουλος και Μανσούρ καταγράφουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (από 579 αγωνιστικά λεπτά). Πίτερ Μίχορλ (εννέα) και Μπράιαν Παλμεζάνο (οκτώ) έχουν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Ο Μίχορλ πρωτεύει και στα γεμίσματα και στα εύστοχα γεμίσματα (8/30). Τα περισσότερα κλεψίματα καταγράφουν ο Μπάκου (ένδεκα), ο Τσιγγάρας (δέκα), ο Μίχορλ (δέκα) και ο Μανσούρ (δέκα). Στις επεμβάσεις πρωτεύει ο Μανσούρ (26) και ο Σταυρόπουλος (25).

Το περσινό… θρίλερ!

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 ο ΟΦΗ φιλοξενούσε τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Μπόρχα Γκονζάλες άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, αλλά ο Καλοσκάμης απάντησε στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που είχε τρεις αποβολές.

Γενικότερα στην περσινή σεζόν ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα. Τα δύο παιχνίδια στο Περιστέρι (κανονική διάρκεια συν πλέι οφ) ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα, ενώ στο Ηράκλειο ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Η αποστολή του ΟΦΗ

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε 23 ποδοσφαιριστές για την αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Η αποστολή:

Χριστογεώργος, Λίλο, Κατσίκας, Μαρινάκης, Λέουις, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Κωστούλας, Κρίσμανιτς, Χριστόπουλος, Βούκοτιτς, Καραχάλιος, Αποστολάκης, Μπαΐνοβιτς, Νέιρα, Φούντας, Σενγκέλια, Nuss, Φαϊτάκης, Θεοδοσουλάκης, Ζανελάτο, Ρακόνιατς, Σαλσέδο.

Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Θανάσης Ανδρούτσος και οι Γκονζάλες, Καλαφάτης, Καινουργιάκης, Κοντεκάς, Κουτσουπιάς, Λαγουδάκης και Χνάρης.

Η αποστολή του Ατρομήτου

22 ποδοσφαιριστές απαρτίζουν την αποστολή του Ατρομήτου. Οι επιλογές του Λεωνίδα Βόκολου:

Κοσέλεφ, Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Μουντές, Σταυρόπουλος, Τσακμάκης, Μανσούρ, Παπαδόπουλος, Τσιγγάρας, Μουτουσαμί, Μίχορλ, Αμπαρτζίδης, Καραμάνης, Κοπανίδης, Μπάτος, Χότζα, Γιουμπιτάνα, Οζέγκοβιτς, Τσαντίλας, Φαν Βέερτ, Αϊτόρ, Μπάκου.

Εκτός αποστολής έμειναν λόγω τραυματισμών οι Κίνι, Παλμεζάνο, Ούρονεν (διάστρεμμα), Πάλιουρας, Τζοβάρας και Τσιλούλης.

Η παράδοση

Προβάδισμα τεσσάρων νικών (7-3) και δέκα τερμάτων (26-16) της ομάδας του Ηρακλείου στα μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα του ΟΦΗ Συνοπτικά το παρελθόν των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος (Α’ Εθνικής / Super League) με γηπεδούχο τον ΟΦΗ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 19
Νίκες ΟΦΗ: 7
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Ατρομήτου: 3
Τέρματα: 26-16

Η προαναγγελία της Super League

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League:

«Ισόπαλα έχουν ολοκληρωθεί τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο και στις δύο έδρες. Υπάρχουν τρεις ισοπαλίες με 1-1 και ακόμη τρεις με 0-0, ενώ την “αρμονία” έσπασε η νίκη της ομάδας του Περιστερίου στο Ηράκλειο με 2-1 για τη διαδικασία των περσινών αγώνων κατάταξης των θέσεων 5-8.

Ο Ατρόμητος στις πέντε τελευταίες του επισκέψεις στην Κρήτη έχει μείνει αήττητος, αφού μετρά δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ σε εντός έδρας παιχνίδι τους είναι στις 6 Νοεμβρίου 2021 με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ντουρμισάι.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρήκε δύο φορές δίχτυα για τον ΟΦΗ κόντρα στον Ατρόμητο το 1976 και ακολούθησαν ο Όρε το 1980-81, ο Σφακιανάκης το 2006-07, ο Σαρντινιέρο το 2020-21 και ο Ντουρμισάι τον Νοέμβριο του 2021.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων ξεκινά από το 1960-61 στην τότε Β’ Εθνική και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να βρεθούν στην Α’ Εθνική / Super League.

Αυτό συνέβη το 1976-77, με το πρώτο παιχνίδι τους να γίνεται στο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του 1976 και να τελειώνει με νίκη του ΟΦΗ 3-1 (16’ Παπαδόπουλος, 19’ Καραΐσκος, 55’ Παπαδόπουλος – 36’ Τσουμάκης).»

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2025-2026
Φάση: Κανονική περίοδος
Αγωνιστική: 8η
Αναμέτρηση: ΟΦΗ – Ατρόμητος
Ημερομηνία: Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)
4ος διαιτητής: Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)
VAR: Ματσούκας (Εύβοιας)
AVAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Τριτσώνης (Αθηνών)

Rabona ad