Με τη σφραγίδα του ΟΑΧ οι Εθνικές ομάδες πινγκ πονγκ

Πινγκ Πονγκ | 4 Ιουνίου 2024, 11:21

Με τη συμμετοχή τριών αθλητριών από τα Χανιά όπου πρόκειται για τις Ζωή Καζάκου, Βασιλική Μπουλά και Στέλλα Μαυροματάκη θα λάβει μέρος η Εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο βαλκανικό πρωτάθλημα.

Kritiko Ergastiri

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Αλμπένα της Βουλγαρίας αρχής γενομένης από την Τετάρτη (5/6) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 του μήνα.

Καζάκου, Μπουλά και Μαυροματάκη θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μία νέα εμπειρία στις ήδη αρκετές που καταγράφουν στη διαδρομή τους στο άθλημα.

Σε δηλώσεις που έχει παραχωρήσει η Στέλλα Μαυροματάκη τονίζει τα εξής: «Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο στο ομαδικό των κορασίδων. Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Στο ατομικό θα προσπαθήσω να πάω όσο πιο καλά μπορώ, ενώ στα διπλά και το μεικτό ό,τι γίνει».

Από την άλλη, η Ζωή Καζάκου μιλά και με την ευκαιρία ότι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της στην ομάδα της Χάβρης, στην οποία θ’ αγωνιστεί τη νέα σεζόν: «Η ομάδα της Χάβρης θα είναι μία νέα εμπειρία για μένα και ένα επίπεδο πάνω στην καριέρα μου. Ελπίζω να με βοηθήσει και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα πάω το καλοκαίρι, αλλά και τώρα το βαλκανικό. Οι στόχοι είναι υψηλοί και μακάρι να τους φτάσουμε».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΑΧ

Η φετινή σεζόν για το τμήμα πινγκ πονγκ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων είναι μία από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια όπως άλλωστε τονίζουν οι δύο προπονητές, Μιχάλης Αγγελίδης και Μανώλης Σγουρομάλλης.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα τρία παιδιά που κατάφεραν με τις επιτυχίες τους να μπουν στην Εθνική ομάδα, αλλά και στα υπόλοιπα που δεν κατάφεραν μεν να είναι στην Εθνική, όμως είναι πρωταθλητές Ελλάδας. Εχουμε σημειώσει κάποια αποτελέσματα που είχαμε χρόνια να πετύχουμε, όπως το να πάρουμε πέντε μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα, δύο χρυσά και τρία χάλκινα ενώ είχαμε πολλές ακόμα συμμετοχές σε τελικούς. Αυτά τα παιδιά “μεγαλώνουν” το όνομα του ΟΑ Χανίων. Θεωρώ ότι η φετινή είναι μία από τις καλύτερες χρονιές που έχω ζήσει τα τελευταία 30 χρόνια στον ΟΑΧ», τονίζει ο Μιχ. Αγγελίδης, ενώ ο Μανώλης Σγουρομάλλης επισημαίνει τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που μπήκαν στην Εθνική ομάδα και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, πολύ δύσκολο και ειδικά για επαρχιακά σωματεία τα οποία έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλες δυσκολίες όπως τις μετακινήσεις και τα πολλά έξοδα. Ολα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, καθημερινά προπονούνται περισσότερες από 3 ώρες, είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται. Τα παιδιά έχουν ανταμειφθεί και τώρα θα πάνε ένα σκαλί πιο πάνω με το να πάνε να παίξουν στο εξωτερικό. Και μόνο που θα παίξουν στο εξωτερικό αυτομάτως η εμπειρία τους ανεβαίνει απευθείας γιατί το να φέρουμε και επιτυχίες στην Ευρώπη, αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο», καταλήγει.

Αγγελίδης, Μαυροματάκη, Μαρκουλάκης, Καζάκου και Σγουρομάλλης.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

Πέραν των τριών κοριτσιών που θα συμμετάσχουν στο βαλκανικό, ένας ακόμη αθλητής του ΟΑΧ, ο Φάνης Μαρκουλάκης επέστρεψε από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με το αξιοσημείωτο να είναι ότι ο Χανιώτης αθλητής αγωνίστηκε για λογαριασμό της Εθνικής μας ομάδας παρότι δύο χρόνια μικρότερος από την κατηγορία που αφορούσε η διοργάνωση (παμπαίδες).

«Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία η συμμετοχή μου στο πανευρωπαϊκό, το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Τα πήγα αρκετά καλά παρότι αγωνίστηκα δύο χρόνια μικρότερος, Τώρα θα ξεκινήσω την πολύ σκληρή δουλειά γιατί ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ μέχρι την επόμενη που θα ξαναπάρω μέρος», σημειώνει στις δηλώσεις του ο Μαρκουλάκης.

Αριστερά ο κ. Τζινευράκης, δεξιά ο κ. Μαυροματάκης και η κα Ερηνάκη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΧ την ικανοποίησή του για την πορεία των αθλητών και των αθλητριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης εκφράζει ο πρόεδρος, Παναγιώτης Τζινευράκης: «Οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας είναι ευχάριστες, πόσο δε μάλλον όταν αυτές ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Ολα τα παιδιά μας κάνουν υπερήφανους γιατί είναι μέλη της Εθνικής ομάδας και αυτό είναι η πεμπτουσία για τη δική μας παρουσία στον Ομιλο Αντισφαίρισης. Ευχόμαστε στους αθλητές να συνεχίσουν να προοδεύουν τόσο στη μαθησιακή τους σε διαδρομή όσο και στην αθλητική τους πορεία», τονίζει ο κ. Τζινευράκης.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του ΟΑΧ, Κική Ερηνάκη συγχαίρει τους αθλητές και εκφράζει ένα αίτημα που έχει το τμήμα και αφορά τον Δήμο Χανίων: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί πρωτεύουν σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίζονται. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο είναι “καυτό” για το τμήμα του πινγκ πονγκ και έχει να κάνει με την προπόνηση των παιδιών στο Πολυκλαδικό, μία αίθουσα την οποία φτιάξαμε πριν από πολλά χρόνια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο και ειδικότερα τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού γιατί βοήθησαν και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων / κορασίδων. Θα θέλαμε όμως να δουν μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον Αντώνη Βαρδάκη που είναι ένα εκπληκτικό παιδί, επειδή σε κάθε κανόνα πρέπει να υπάρχει μία εξαίρεση ειδικά για την επιτραπέζια αντισφαίριση των Χανίων, ο ΟΑΧ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην χώρα διαχρονικά. Αυτό που θα θέλαμε, είναι να μην πληρώνουμε ενοίκιο στο δήμο και ειδικότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα χαράτσι που είναι πολύ δύσκολο… Εάν δηλαδή το τμήμα με τόση προσπάθεια βγάζει το ελάχιστο οικονομικό λίπος το οποίο θέλει να το διαθέσει στους αθλητές για να πηγαίνουν σε όπεν ανά την Ευρώπη και όχι μόνο, αυτό το κάτι λίγο, μας φεύγει και το αποδίδουμε σαν ενοίκιο για τις προπονήσεις μας. Θα θέλαμε ει δυνατόν να μας αντιμετωπίσουν ξεχωριστά. Ούτως ή άλλως τους ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνουν για μας όλο το χρόνο, αλλά η υλικοτεχνική υποδομή και όχι μόνο, αυτή που βρίσκεται στο χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου ανήκει καθ’ ολοκληρία στον ΟΑΧ», καταλήγει η κα Ερηνάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις από τον έφορο του τμήματος, Βασίλη Μαυροματάκη: «Πολύ μεγάλες επιτυχίες και για τα τρία παιδιά που μπήκαν στην Εθνική ομάδα, αλλά και για όλα τα παιδιά που είναι μέλη στον ΟΑ Χανίων. Θεωρώ ότι είναι από τις πιο επιτυχημένες χρονιές η φετινή γιατί τα παιδιά έχουν καταγράψει φοβερές επιτυχίες στα ομαδικά και στα ατομικά αγωνίσματα. Θα σταθώ σ’ αυτό που είπε η κα Ερηνάκη ότι θα πρέπει να έχουμε ενδεχομένως μία διαφορετική αντιμετώπιση από το Δήμο Χανίων. Τα παιδιά δίνουν πάρα πολλά, έχοντας πάρα πολλά έξοδα επειδή είναι από νησί. Ο ΟΑΧ είναι αρωγός, οι γονείς περισσότερο από τον Ομιλο πολλές φορές, όμως ζητάμε την αντιμετώπιση που είπε η κα Ερηνάκη».

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΑΧ

ΟΜΑΔΙΚΟ

• 1η θέση πανελλήνιο παμπαίδων (Μαρκουλάκης Θεοφάνης, Τζούγκαρης Εμμανουήλ, Πετράκης Γεώργιος, Μαρκαντωνάκης Δημήτριος)
• 1η θέση πανελλήνιο κορασίδων (Κουτρουμπά Αργυρώ, Ντουρλουντάδου Αγγελική)
• 3η θέση πανελλήνιο παίδων (Πετράκης Δημήτριος, Παπατζίμας Στέφανος, Μαρκουλάκης Θεοφάνης, Τζούγκαρης Εμμανουήλ)
• 3η θέση πανελλήνιο νέων γυναικών (Μαυροματάκη Στυλιανή, Μπουλά Βασιλική, Νουρέ Αντζελα)
• 3η θέση πανελλήνιο παγκορασίδων

MAYPOMATAKH ΣTEΛΛA

• 1η θέση TOP 16 κορασίδων
• 3η θέση πανελλήνιο κορασίδων
• 1η θέση πανελλήνιο διπλό κορασίδων
• 3η θέση πανελλήνιο μεικτό παίδων / κορασίδων

MAPKOYΛAKHΣ ΘEOΦANHΣ

• 1η θέση πανελλήνιο μίνι παμπαίδων
• 1η θέση πανελλήνιο παμπαίδων
• 1η θέση TOP 16 παμπαίδων

MAYPOMATAKHΣ ΣTEΦANOΣ

• 1η θέση πανελλήνιο παμπαίδων
• 4η θέση TOP 16 παμπαίδων
• 1η θέση πανελλήνιο διπλό παμπαίδων
• 3η θέση πανελλήνιο μεικτό παμπαίδων / παγκορασίδων

KAZAKOY ZΩH

• 2η θέση πανελλήνιο νεανίδων
• 3η θέση μεικτό εφήβων / νεανίδων
• 4η θέση TOP 16 νεανίδων

BAΣIΛIKH MΠOYΛA

• 1η θέση πανελλήνιο κορασίδων
• 3η θέση TOP 16 κορασίδων

KOYTPOYMΠA APΓYPΩ

• 2η θέση πανελλήνιο μίνι παγκορασίδων

ΠETPAKHΣ ΓIΩPΓOΣ

• 3η θέση πανελλήνιο μίνι παμπαίδων

AΓΓEΛIΔHΣ NIKOΣ

• 3η θέση πανελλήνιο μεικτό παίδων / κορασίδων
• 3η θέση πανελλήνιο διπλό παίδων

ΝΟΥΡΕ ΑΝΤΖΕΛΑ 

• 3η θέση πανελλήνιο κορασίδων

ERGOBETON
petra_flemetakis
Media_Strom_Chania
synagogi
Bourakis_Restaurant
Mazanakis

Rabona ad