Το λασιθιώτικο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής τα είχε σχεδόν όλα εκτός από το γκολ και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τερματοφύλακες και ειδικότερα ο Βασιλειάδης για την Αναγέννηση, που… όρθωσε ανάστημα.
Ο 26χρονος τερματοφύλακας, που παρά τον τραυματισμό στο πόδι “έσφιξε τα δόντια” και αγωνίστηκε, κράτησε απαραβίαστη την εστία του και μάλιστα για να το κάνει αυτό χρειάστηκε να αποκρούσει και πέναλτι. Ο Γκέκας στο 77’ σπατάλησε τη σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΝ για γκολ, αφού “νικήθηκε” από την “άσπρη βούλα” από τον Βασιλειάδη.
Η Αναγέννηση έχασε με τραυματισμό τον Ζαμπετάκη στο ίδιο λεπτό, στον οποίο ευχήθηκε περαστικά.
Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μπιμπάκης (Αθηνών) – Μπλαβάκης (Ηρακλείου)
Νεάπολη (Πέτρος Μαρινάκης): Λεοντιάδης, Καρβελάς, Νάτος, Κατσέλης, Τσουλταμπασίδης, Καρακούσης (70’ Μαν. Ξυλούρης), Βερούσι, Τσακάνι, Μ. Ξυλούρης, Γκέκας, Μπερντίος (70’ Ζανταλής).
Αναγέννηση Ιεράπετρας (Κώστας Δεδελετάκης):Βασιλειάδης, Χατζάκης, Ζαμπετάκης (77’ λ.τρ. Χάιντερ), Πυθαρούλης, Μερκούρης, Μπρούτε, Φερμίνα, Ιωάννου, Γιάντζος (85’ Γρηγοράκης), Ουαττάρα, Φουρίκης (51’ Κόλεφ).







