50άρηδες απόλαυσαν το Walking Football στις Καλύβες!

Τιτάν | 14 Σεπτεμβρίου 2018, 12:04

Σε έναν ιδιαίτερο αγώνα συμμετείχαν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/9) το απόγευμα στο γήπεδο 8x8 στις Καλύβες.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Πρόκειται για αγώνα Walking Football, μια πρωτοβουλία που ανήκει στον σύλλογο του Τιτάνα Καλυβών και τον Φιλ Ελροκ, έναν Βρετανό που διαμένει στον Αποκόρωνα και είναι αυτός που “έφερε” το Walking Football στα Χανιά. Μάλιστα, πρόκειται για τον προπονητή της ομάδας ράγκμπι από τα Χανιά, των Cretan Gunners.

Τι είναι όμως το Walking Football; Πρόκειται για παράγωγο του ποδοσφαίρου, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που είναι άνω των 50 ετών να χαρούν το άθλημα, αλλά… όχι με τον κλασικό τρόπο, αφού απαγορεύεται το τρέξιμο και όπως “δηλώνει” και ο τίτλος του, πρέπει να παίζουν… περπατηχτοί!

Walking football

Το Walking Football είναι ευρέως διαδεδομένο στη Μεγάλη Βρετανία, από όπου και προέρχεται. Η κεντρική ιδέα, πέραν του καθαυτού αθλητικού χαρακτήρα, είναι η εξής: επειδή στις Καλύβες, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, κατοικούν μόνιμα άνθρωποι από άλλες χώρες της Ευρώπης, διαφορετικών εθνικοτήτων, μέσω του Walking Football παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με την κοινωνία, μιλώντας τη διεθνή γλώσσα του ποδοσφαίρου.

Αυτό, λοιπόν, συνέβη για πρώτη φορά στις Καλύβες, όπου άτομα από διαφορετικές χώρες (Ελληνες, Αγγλοι και Σκανδιναβοί) είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο γήπεδο 8×8 και να απολαύσουν το Walking Football. Μάλιστα, σκοπός είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να γίνεται όλο το χρόνο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden