4ος ο Μίνωας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών

Μπάσκετ 17 Νοεμβρίου 2022, 13:00

Την 4η θέση κατέλαβε ο Μίνωας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Σωματείων 2022 που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία.

KTEO Κρήτης

Το Αθλητικό Σωματείο “Μίνωας” κατέλαβε την 4η θέση με την παρουσία του ανάμεσα στους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης και σε σύνολο 14 χωρών.

Στον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Ερηνάκη, αποδόθηκαν το αναμνηστικό μετάλλιο και τα διπλώματα συμμετοχής της ομάδας από την DIBF και τη διοργάνωση, ενώ ο Ραφαήλ Πεταλάς βραβεύτηκε ως ο 1ος σκόρερ της διοργάνωσης με σύνολο 153 πόντους, ενώ αναδείχθηκε και στους πέντε κορυφαίους καλύτερους παίκτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Κρήτης:

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Κρήτης ΜΙΝΩΑΣ

Στον απόηχο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Σωματείων στη Βαρσοβία 2022 DIBF EuroCup – Warsaw και την κατάκτηση της 4ης θέσης, ο ΑΣΚΚ ΜΙΝΩΑΣ εκφράζει τα ευχαριστήρια του προς όλους τους χορηγούς και τους παράγοντες που στήριξαν ενεργά τη συμμετοχή του.
Η Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete στηρίζει κάθε χρόνο τις προσπάθειες μας, κάνοντας εφικτή την κατάκτηση των στόχων μας. Στο πλευρό μας επίσης βρίσκονται τα Πλαστικά Κρήτης , Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών – ΕΟΑΚ τα Σουπερμάρκετ Super Market Χαλκιαδάκης και ΣΥΝ.ΚΑ Super Markets και η επιχείρηση Πλατάκης ΑΕ.
Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί επίσης την Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου για την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου για την προπόνηση μας.
Ο ΜΙΝΩΑΣ στο σύνολο 14 χωρών φτάνοντας στην 4η θέση κατοχύρωσε την παρουσία του ανάμεσα στους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης!
Η ομάδα μας είχε την χαρά της συμμετοχής με τον νεαρότερο παίκτη της διοργάνωσης, τον δεκαεξάχρονο Έκτορα Μητσώνη!
Στον αρχηγό της ομάδας μας Γιάννη Ερηνάκη αποδόθηκαν το αναμνηστικό μετάλλιο και τα διπλώματα συμμετοχής της ομάδας από την DIBF και τη διοργάνωση, ενώ ο Ραφαήλ Πεταλάς βραβεύτηκε ως ο 1ος σκόρερ της διοργάνωσης με σύνολο 153 πόντους και αναδείχθηκε στους κορυφαίους πέντε καλύτερους παίκτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
Η μεγάλη αυτή επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη και εμψύχωση του Αρχηγού της αποστολής κ. Ιάκωβο Χαρουλάκη και του Εφόρου κ. Νίκο Σκουλίδα που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα σε κάθε βήμα.
Η Πρόεδρος του ΜΙΝΩΑ κυρία Ασπασία Ξαξίρη εκφράζει την ικανοποίηση και την περηφάνεια της για την κατάκτηση των στόχων του Συλλόγου. Οι προσπάθειες χρόνων αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς.
Οι παίκτες μας έδωσαν μάχη στους απαιτητικούς και υψηλού επιπέδου αγώνες και το κίνητρο για εξέλιξη και μεγαλύτερη προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου βρίσκεται πάντα μπροστά μας.
Εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη της για τη μεγαλοψυχία μέσω της εθελοντικής προσφοράς τους στον προπονητή της ομάδας κ. Γιώργο Γωνιωτάκη και στον φυσιοθεραπευτή κ. Γιάννη Νηστικάκη.
Ο προπονητής του ΜΙΝΩΑ κύριος Γιώργος Γωνιωτάκης δηλώνει ενθουσιασμένος για την κατάκτηση ενός μεγάλου στόχου αλλά και τις καταπληκτικές εντυπώσεις που άφησε η ομάδα στο σύνολο της, ιδιαίτερα για το ήθος, την ενότητα και την υποδειγματική παρουσία. Έκανε έτσι τον Κρητικό Σύλλογο γνωστό σε όλη την Ευρώπη και αυτή είναι άλλη μια χρυσή ευκαιρία ώστε να ενημερωθεί και ο κόσμος της Κρήτης για το έργο του Μίνωα. Θα πρέπει να γνωρίσει το μπάσκετ κωφών, να το αγκαλιάσει και να το αγαπήσει! Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των τοπικών παραγόντων ώστε να κατορθώσουμε να ανεβαίνουμε ολοένα και πιο ψηλά!
Ευχαριστούμε θερμά τους παίκτες μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και απέδωσαν τα μέγιστα για την ομάδα μας:
Γιάννης Ερηνάκης ( C ), Ραφαήλ Πεταλάς, Γιώργος Μπαντέκας, Δαμιανός Κωνσταντάρας, Ελισσαίος Κοσκινάς, Βασίλης Νιδέλτσος, Έκτορας Μητσώνης, Βαγγέλης Ντερτιλής, Παναγιώτης-Χρήστος Νταούτης, Γιώργος Τσαγκαρούλης, Λάμπρος-Σωτήρης Ματσίκας, Παναγιώτης Ντικούδης.

Rabona ad