3 on 3 με… Τάπα στον Ρατσισμό!

Μπάσκετ 30 Ιουνίου 2016, 16:38

Την Πέμπτη δόθηκε το πρώτο ....τζάμπολ στο 1ο τουρνουά "3 on 3" που θα γίνει στα Χανιά και διοργανώνουν ο ΠΣΑΚ, η ΕΟΚ, η ΕΚΑΣΚ και ο Δήμος Χανίων.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων έδωσαν το “παρών” όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση.

s t2

Δηλώσεις:

Γιάννης Καλαμπόκης (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): ”Η διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3 στα Χανιά, αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για μας. Στο Ηράκλειο γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια και μάλιστα είναι πολύ επιτυχημένο. Αναρωτιόμασταν λοιπόν, αν θα έχει την ίδια επιτυχία εδώ, στο ίδιο νησί, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά. Πραγματικά, έγιναν τεράστιες προσπάθειες μέχρι να οριστικοποιηθεί το τουρνουά αυτό και ελπίζουμε, όπως το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Ηρακλείου, έτσι να το αγκαλιάσουν και οι Χανιώτες. Βρισκόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος, για πολλούς το ομορφότερο και θέλουμε να βάλουμε για τα καλά το μπάσκετ, στα σπίτια όλων εδώ. Σας περιμένουμε, για να διασκεδάσουμε παίζοντας αλλά και μαθαίνοντας, τα μυστικά του αθλήματος. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο άνθρωπο που ξεκίνησε τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3 στα Χανιά και σημερινό πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Μανώλη Αδοντάκη, τον Δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα, τον αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες σε θέματα αθλητισμού Γιώργο Κουκλάκη, το μεγάλο χορηγό Cosmossport και τον Μιχάλη Τσικνάκη, καθώς και όλους τους χορηγούς, ΙΝΚΑ, Avanceκαι Mobiak. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούμε στη μεγάλη κίνηση που γίνεται εφέτος στα τουρνουά και η οποία ξεκίνησε από το Ηράκλειο, συνεχίστηκε στο Γαλάτσι και θα ολοκληρωθεί στα Χανιά. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα στο κοινωνικό συσσίτιο και κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Αναστάσιος Βάμβουκας (Δήμαρχος Χανίων): ”Καλωσορίζουμε ως Δήμος Χανίων το τουρνουά 3Χ3 “Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό”, που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΕΚΑΣΚ. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας όλων των ηλικιών να παίξουν μαζί τους. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στα Χανιά στο κέντρο της πόλης μας, στην οδό Παπανδρέου, που θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους παρευρισκόμενους. Σας καλούμε όλους λοιπόν να δώσετε το παρόν στο σημαντικό αυτό τουρνουά”.

Γιώργος Κουκλάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): Οφείλουμε στο ελληνικό μπάσκετ πάρα πολλά. Σε παράγοντες, παίκτες, αξίζουν συγχαρητήρια όσοι έχουν προσφέρει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και ιδιαίτερα την τροχαία, χωρίς τη βοήθεια και την αρωγή της οποίας, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοποριακή δράση. Καλώ την αθλητική νεολαία, όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν. Είναι ένα μεγάλο γεγονός και αξίζει να δουν όλοι αυτούς τους άσους του μπάσκετ που θα έρθουν”.

Βασίλης Φουντουλάκης (Μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΚ): ”Η ΕΚΑΣΚ καλωσορίζει μία σπουδαία διοργάνωση του 3Χ3 στα Χανιά, στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης του μπάσκετ στην Κρήτη. Τέτοιου είδους διοργανώσεις μετατρέπουν την Κρήτη σε μπασκετική πηγή και δίνουν άλλη ώθηση στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με το άθλημα. ”

Μιχάλης Χρυσοχεράκης (εκπρόσωπος ”ορίζοντα”): ”Εκ μέρους του ”ορίζοντα”, ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόταση να συμμετέχουμε στο τουρνουά. Συμμετέχουμε με σύνθημα: ”Γίνε δότης μυελού των οστών”” και καλούμε τον κόσμο που θα παρευρεθεί στο διήμερο αυτό, να επισκεφθεί το κιόσκι μας και να ενημερωθεί από τους εθελοντές μας για τη δωρεά του μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς τη στιγμή αυτή που μιλάμε υπάρχουν πολλά παιδιά που πρέπει να μεταμοσχευθούν και είναι σε αναμονή επειδή δεν βρίσκουν συμβατό δότη”.

Δήμητρα Μινά (εκπρόσωπος ΚΗΦΑΑΜΕΑ): ”Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόκληση. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο που δεν γνωρίζει, ότι το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, είναι κέντρο ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία και στόχος μας είναι να βοηθάμε τα παιδιά μας να είναι ενταγμένα στην κοινωνία, να μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους και να απασχολούνται δημιουργικά και ταυτόχρονα να είναι με τις οικογένειες τους”.

 

Μανούσος Μποτζολάκης (εκπρόσωπος CosmosSport): ”Σαν εταιρεία, θέλουμε το τουρνουά να γίνει θεσμός. Έχει γίνει ήδη 6 φορές στο Ηράκλειο και είναι η πρώτη στα Χανιά. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 700. Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν όλο και περισσότερα παιδιά σε αυτή την εκδήλωση. Σαν οικογενειακή επιχείρηση, μας ενδιαφέρει να προάγουμε το αθλητικό πνεύμα και ευχόμαστε να στεφθεί με την ίδια επιτυχία, όπως στέφθηκαν τα τελευταία 6 τουρνουά στο Ηράκλειο”.

Σας υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα του τουρνουά 3Χ3 στα Χανιά, καθώς και τους αθλητές που θα πάρουν μέρος.

Οι καλαθοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος, είναι οι: Γιάννης Καλαμπόκης, Μανώλης Παπαμακάριος, Νίκος Βούλγαρης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Μιχάλης Κακιούζης, Μιχάλης Καρασταμάτης και Χρήστος Πετροδημόπουλος.

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Event – 19:30 έξω από το κατάστημα CosmosSport (Σκρύφλωφ & Χρυσ. Επισκόπου 2)

Σάββατο 2 Ιουλίου

Αγώνες – 09:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:30

Αγώνας Επιλέκτων ΠΣΑΚ με συμμετέχοντες – 20:00

Κυριακή 3 Ιουλίου

Αγώνες – 10:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:30

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά στα Χανιά (2-3 Ιουλίου), όσοι επιθυμούν, μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο δώρο, σε ανθρώπους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, για το κοινωνικό συσσίτιο και κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, όπως έγινε, τόσο στο Ηράκλειο Κρήτης, όσο και στο Γαλάτσι.

Οι εγγραφές για το τουρνουά συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (http://www.psak.gr/archiki.html), για να δηλώσετε συμμετοχή.

karta antonis garden
zgas

Rabona ad