2η στην Ελλάδα η Ασημένια Τσαπάκη του ΟΦΗ

Σκάκι | 10 Ιανουαρίου 2023, 18:34

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο για τη σκακίστρια του ΟΦΗ, Ασημένια Τσαπάκη, στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα Νεανίδων.

KTEO Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων. Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας αναφέρει σχετικά:

«Ολοκληρώθηκαν στην Λάρισα τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων μέχρι 18 ετών 2023. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στον συνεδριακό χώρο της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας με συν-διοργανωτές το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) από 2 έως 8 Ιανουαρίου.

Στη κατηγορία των Εφήβων (όπεν) συμμετείχαν 35 σκακιστές από 25 σωματεία και πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Στέφανος Μαγκαλάκης (ΕΣ Θεσσαλονίκης) με 7½ βαθμούς σε 9 αγώνες τερματίζοντας αήττητος σημειώνοντας 6 νίκες. και 3 ισοπαλίες.

Την 2η θέση, επίσης αήττητος, πήρε ο Σπύρος Χαρτοφύλακας (Ευβοϊκή ΕΣ) με 7 βαθμούς (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) και 3ος ήταν ο Ροδόλφος Σταματίου (Ο Φυσιολάτρης) με 6 ½ βαθμούς.

Στις νεανίδες πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Κατερίνα Γκουτζούκη (Ευβοϊκή ΕΣ) που ολοκλήρωσε αήττητη του αγώνες με 7½ βαθμούς σε 9 παρτίδες, 1½ βαθμό μπροστά από την Ασημένια Τσαπάκη (ΟΦΗ) που πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Στην 3η θέση ισοβάθμησαν 3 σκακίστριες με 6 βαθμούς και μετά την άρση της ισοβαθμίας το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σουμέλα Αθανασίου (Ευβοϊκή ΕΣ). Στην κατηγορία των νεανίδων συμμετείχαν 29 σκακίστριες από 21 σωματεία.»

manolikakis

Rabona ad