2η οριστικά η Επισκοπή – Απορρίφθηκε η έφεση της Ρόδου

Επισκοπή Football League | 23 Ιουλίου 2021, 22:18

Τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Football League (Νότιος όμιλος) καταλαμβάνει τελεσίδικα η Επισκοπή καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Ρόδου στη σχετική απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας είχε κάνει δεκτή την ένσταση της Σαντορίνης κατά της Ρόδου κατοχυρώνοντας το ματς στην πρώτη με 3-0.

Παράλληλα από τη Ρόδο αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς μειονεκτούσε στην ισοβαθμία με την Επισκοπή. Η Ροδίτικη ΠΑΕ άσκησε έφεση (όπως είχε το δικαίωμα) αλλά δεν δικαιώθηκε.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχτηκε τυπικά και απέρριψε κατ’ ουσίαν την από 12.7.2021 και με αριθ. πρωτ. ΕΠΟ 14867/12.7.2021 έφεση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατά της υπ΄ αριθ. 150/8.7.2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League.»

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Επισκοπή είναι οριστικά και τελεσίδικα δεύτερη στον Νότιο όμιλο της Football League. Η ανακοίνωση της Ρεθυμνιώτικης ομάδας:

«Την 2η θέση κατέλαβε και τυπικά η ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Football League.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Ρόδος στην οποία είχε επιβληθεί στους αφαίρεση τριών βαθμών, κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ της Σαντορίνης και πρόστιμο 16.000 ευρώ.

Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ματς είχε λήξει με νίκη των Σαντορινιών 1-3.

Ωστόσο επειδή το αποτέλεσμα μετατράπηκε σε 0-3 κι επειδή τα παιγνίδια της Επισκοπής με τη Ρόδο έληξαν αμφότερα με 0-0, οι ομάδες (με την αφαίρεση των τριών βαθμών των “πρασίνων”) ισοβάθμησαν στη 2η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Καλαμάτα στους 27 βαθμούς.

Λόγω καλύτερου γκολ – άβερετζ, η ομάδα μας καταλαμβάνει τη 2η θέση.»

Τελική βαθμολογία
1. Καλαμάτα 35
———————————————
2. Επισκοπή 27
3. Ρόδος 27
4. Ιάλυσος 24
5. Σαντορίνη 24
6. Καλλιθέα 23
7. Αιγάλεω 23
8. Νίκη Βόλου 22
———————————————
9. Αστέρας Βλ. 22
10. Ασπρόπυργος 8

Estrella
Auto KCS
Minetta top plus
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad