230 αθλητές και 25 Σωματεία στα “16α Βενιζέλεια”

Κολύμβηση | 21 Απριλίου 2017, 13:00

Με τη συμμετοχή 230 περίπου αθλητών και αθλητριών από 25 σωματεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία, διεξάγονται αυτό το σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου στο Κολυμβητήριο Χανίων τα "Βενιζέλεια" Κολύμβησης τα οποία γίνονται για 16η φορά με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Οι αγώνες αναβιώνουν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια λόγω της οικονομικής αδυναμίας που υπήρξε και είχε ως συνέπεια να μην είναι σε θέση να λειτουργεί η 50άρα πισίνα.

Αθλητές όπως η Χανιώτισσα Αννα Ντουντουνάκη και ο Δημήτρης Δημητρίου που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και δεκάδες ακόμη, σημαντικά ονόματα της ελληνικής κολύμβησης, καθώς και της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα Χανιά και ειδικότερα να διεκδικήσουν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει γι’ αυτούς τους αγώνες.

Την Παρασκευή δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, με την Πρόεδρο του Συλλόγου, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, να καλωσορίζει αθλητές και σωματεία και να τους εύχεται καλή επιτυχία.

«Ο Ν.Ο. Χανίων βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση μετά από τρία χρόνια διακοπής να διοργανώνει ξανά τα “Βενιζέλεια” Κολύμβησης. Ίσως οι αγώνες αυτοί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς», ανέφερε στον πρόλογο της τοποθέτησής της η κα Μυλωνάκη, συνεχίζοντας ως εξής: «Η διακοπή που μεσολάβησε δεν οφειλόταν στον Ναυτικό Ομιλο αλλά ήταν καθαρά οικονομικές οι συνθήκες που μας ανάγκασαν σε αυτή τη διακοπή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες και να τους ευχηθώ καλή διαμονή στην πόλη μας. Νομίζω ότι θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες γιατί οι συμμετοχές είναι πάρα πολύ καλές και οι επιδόσεις των αθλητών υψηλές. Χωρίς την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το Δήμο Χανίων δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν αυτοί οι αγώνες», κατέληξε η κα Μυλωνάκη.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη, που πρόκειται για την έφορο Κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων και αντιπρόεδρο της ΠΕΚΥΚΡ, σημειώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε τα “Βενιζέλεια” Κολύμβησης. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συντέλεσαν στη διοργάνωση και όλα τα σωματεία και τους αθλητές που μας προτίμησαν προκειμένου να συμμετάσχουν. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να κατακτήσουν το στόχο που θέτουν και να έχουν καλή επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, υπεύθυνος επί των αθλητικών, Νίκος Βλαζάκης τόνισε ότι, «είναι ένα πραγματικά πολύ ευχάριστο γεγονός ότι τα “Βενιζέλεια” επανέρχονται στην πόλη μας. Ειδικότερα ως παλιός αθλητής του Ναυτικού Ομίλου είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά και ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων, ο οποίος θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες και τη νέα πάλι χρονιά να είναι σε θέση να ξαναγίνουν».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΧ

Μιλώντας για το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων, ο προπονητής κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης, τόνισε ότι, «χαίρομαι που τα “Βενιζέλεια” γίνονται μετά από τρία χρόνια. Είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο εργάστηκαν πολλά άτομα, από τη διοίκηση, όλο το κολυμβητικό τμήμα και οι γονείς. Οι αγώνες θα είναι αρκετά υψηλού επιπέδου. Εχουν έρθει για προετοιμασία 4 ομάδες, με κολυμβητές που έχουν κολυμπήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η Ντουντουνάκη και ο Δημητρίου. Οσον αφορά την ομάδα μου, ο στόχος πάντοτε στους αγώνες είναι να βλέπουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και αν μπορούμε να έχουμε ατομικές επιδόσεις. Αυτή τη στιγμή όλοι οι αθλητές μου είναι “φορτωμένοι” σε προπόνηση, αλλά πιστεύω ότι η ψυχολογία είναι αυτή που μετράει για το αν θα κολυμπήσουν γρήγορα ή όχι. Το γεγονός ότι θα κολυμπήσουν στα Χανιά μετά από τρία χρόνια σε ένα τόσο μεγάλο μίτινγκ είναι πάρα πολύ θετικό. Ευελπιστώ ότι θα γίνουν πολύ καλοί χρόνοι από τους κολυμβητές μας και θα έχουμε αρκετές συμμετοχές σε τελικούς. Για τον Παπαστάμο, τα “Βενιζέλεια” είναι γι’ αυτόν ένα πέρασμα προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ώστε μετά να καθορίσουμε τα επόμενά μας βήματα για τον απώτερο στόχο που είναι οι πανευρωπαϊκοί αγώνες που θα γίνουν στο Ισραήλ και γιατί όχι το παγκόσμιο που θα γίνει στην Ινδιανάπολη».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ακολουθούν οι δηλώσεις που έγιναν από τους αθλητές, που θα πάρουν μέρος.

Αννα Ντουντουνάκη (ΑΝΟ Αργυρούπολης)

«Είναι πολύ θετικό που μετά από πολύ καιρό διεξάγονται τα “Βενιζέλεια” και είναι σημαντικό επίσης ότι συμμετέχουν πάρα πολλοί αθλητές. Για μένα είναι ακόμα πιο όμορφο που επιστρέφω μετά που έφυγα φοιτήτρια στην Αθήνα πάλι στα Χανιά, στην πόλη μου και πόσο μάλλον που ήρθαμε για προετοιμασία πριν τους αγώνες. Δεν έχω έρθει προετοιμασμένη για να κάνω γρήγορους χρόνους, γιατί έχουμε κάνει πολύ προπόνηση πριν, αλλά ελπίζω να τα πάω καλά. Εχω ήδη το όριο για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και επειδή είμαστε μέσα σε περίοδο προετοιμασίας είναι δύσκολο να καταφέρω να πετύχω πολύ γρήγορους χρόνους. Από την άλλη, επειδή οι αγώνες γίνονται στα Χανιά και γυρίζω για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, αυτό από μόνο του είναι πολύ καλό για μένα».

Δημήτρης Δημητρίου (ΑΝΟ Αργυρούπολης)

«Τα “Βενιζέλεια” είναι αγώνες που εντάσσονται μέσα στο προπονητικό μας πρόγραμμα. Είμαστε μια εβδομάδα στα Χανιά και προπονούμαστε σ’ ένα ωραίο κολυμβητήριο. Ο καιρός είναι λίγο κρύος αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει. Εχουμε έρθει για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ένας γρήγορος χρόνος δεν θα ήταν άσχημο και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Απόστολος Παπαστάμος (Ν.Ο. Χανίων)

«Στόχος μας είναι πάντοτε το ατομικό ρεκόρ. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές αφού κολυμπάμε στην πισίνα μας, έχοντας τον κόσμο στην κερκίδα, τους γονείς μας και τους φίλους μας που μας υποστηρίζουν. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοηθούν για να γίνει αυτή η διοργάνωση, μεταξύ άλλων το ΕΑΚ Χανίων, τον Ν.Ο. Χανίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Είναι η πρώτη φορά που θα κολυμπήσω στα “Βενιζέλεια” και πιστεύω ότι θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και ανυπομονώ».

Παναγιώτης Μπολάνος (Γ.Σ. Αιγάλεω)

«Εχουμε έρθει στα Χανιά από την Τετάρτη και στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για το Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στη Νετάνια. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να το πιάσω ή να το πλησιάσω. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στα Χανιά και πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι πολύ καλοί, παρότι ο καιρός είναι λίγο κρύος. Θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός».

Νικολέτα Παυλοπούλου (Α.Ο. Ωκεανός)

«Είμαστε ήδη στα Χανιά μία εβδομάδα στο πλαίσιο του προπονητικού καμπ με την ομάδα μου. Δεν είμαι προετοιμασμένη βασικά γι’ αυτούς τους αγώνες, οπότε τους βλέπω σαν προπόνηση, παρόλα αυτά ένας καλός χρόνος είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος. Επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που διοργανώνονται ξανά αυτοί οι αγώνες στα Χανιά, τόσο για την πόλη, όσο και για τον Ν.Ο. Χανίων διότι προσελκύουν πολύ καλούς αθλητές και είναι μια ευκαιρία για μας να τεστάρουμε τους εαυτούς μας εν όψει των διοργανώσεων που έχουμε στη συνέχεια».

Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού)

«Ηρθαμε στα Χανιά για προετοιμασία με την ομάδα μου. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτούς τους αγώνες αλλά θα δοκιμάσουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτούς τους αγώνες και γενικά έρχομαι για πρώτη φορά στην Κρήτη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αυτό που θα βγει θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια».

Σεμπάστιαν Κονναρής (Ν.Ο. Λεμεσού)

«Είναι η πρώτη μου στα Χανιά. Για τους συγκεκριμένους αγώνες έχω ετοιμαστεί και… δεν έχω ετοιμαστεί, λόγω του ότι τους τελευταίους 12 μήνες δεν κολυμπούσα. Ξανάρχισα την κολύμβηση πριν από 3 μήνες με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 3 χρόνια, αλλά και γενικώς τις μεγάλες διοργανώσεις. Οι αγώνες αυτοί θα θέσουν για μένα τη βάση για το μέλλον και θα μου δείξουν προς τα πού βαδίζω, αλλά και τι μπορώ να κάνω».

Οι αγώνες πραγματοποιούνται το Σάββατο και την Κυριακή 9-11 το πρωί και 5.30-7.30 το απόγευμα.

karta antonis garden