2002-2021: Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Πλατανιά κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια…

Πλατανιάς | 10 Μαΐου 2021, 11:10

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Ενα ωραίο ποδοσφαιρικό παραμύθι που κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια για τον Πλατανιά φτάνει στο τέλος του.

Καλοκαίρι 2002. 19 χρόνια πριν… Ο Πλατανιάς έχει κερδίσει την άνοδο μαζί με Θησέα, Μινώταυρο και Αρη Σούδας από το τοπικό πρωτάθλημα Χανίων για το περιφερειακό Κρήτης που επιστρέφει στο προσκήνιο. Κανείς δε φανταζόταν ποια θα ήταν η εξέλιξη τα επόμενα χρόνια… Μια ομάδα με τόπο καταγωγής ένα μικρό προάστιο λίγο έξω από το κέντρο των Χανίων, ένα τουριστικό θέρετρο ουσιαστικά όπως ο Πλατανιάς ότι θα καταφέρει αυτά τα επιτεύγματα τα οποία ακολούθησαν. Από το περιφερειακό πρωτάθλημα άλλωστε ξεκίνησαν να χτίζονται οι βάσεις γι’ αυτό που θα μεγαλουργούσε η ομάδα του Πλατανιά το 2012 και δεν ήταν άλλο από την ανεπανάληπτη άνοδο στη Super League.

Αυτό που διαφαινόταν σαν πιθανό μετά την πραγματοποίηση των πρώτων αγώνων για τον Πλατανιά στην φετινή Γ’ Εθνική παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Οι συνεχόμενες ήττες, με τελευταία αυτή από τον Αγιο Νικόλαο, ανάγκασαν τον ίδιο τον προπονητή, Γιώργο Κόλτζο, να παραδεχτεί για πρώτη φορά τον υποβιβασμό της ομάδας του, με την υποσημείωση όπως είπε ότι θα είναι προσωρινός.

Μοναδική σανίδα σωτηρίας για τον Πλατανιά προκειμένου ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό και να παραμείνει τουλάχιστον σ’ επίπεδο Γ’ Εθνικής είναι η πιθανή συνένωση των δυνάμεων με το ΣΥΝΚΑ, ένα ζήτημα που μένει να φανεί στην πορεία του χρόνου πόσο ώριμο είναι και επί της ουσίας εάν μπορεί να προχωρήσει. Υπό άλλες συνθήκες, ο Πλατανιάς θα ξεκινήσει όπως συνέβη και το 2001, δηλαδή 20 ολόκληρα χρόνια πριν, από το τοπικό πρωτάθλημα.

Το γεγονός αυτό δεν παύει να προκαλεί τεράστια εντύπωση, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι του 2019, ο Πλατανιάς έπαιζε την επάνοδο του στη Super League την οποία έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αξέχαστου αγώνα με τον ΟΦΗ. Ουσιαστικά μέσα σε δύο καλοκαίρια, ο Πλατανιάς κατρακυλά τρεις κατηγορίες, επιστρέφοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.

Μένει να φανεί στο μέλλον εάν θα ξαναβγεί στην επιφάνεια και πού μπορεί να φτάσει…

 

Estrella
Auto KCS

Rabona ad