Επιτυχημένη η ημερίδα στις Μουρνιές για ψυχολογία και διατροφή

Μινώταυρος | 1 Δεκεμβρίου 2022, 8:13

Με επιτυχία αλλά και την συμμετοχή πολλών παιδιών, καθώς και γονέων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Μινώταυρος και οι Νέοι Μινωταύρου το απόγευμα της Τετάρτης στις Μουρνιές με θέμα την αθλητική ψυχολογία και τη διατροφή.

Oinolatris

Στην ημερίδα υπήρξαν ομιλίες από την ψυχολόγο, Λίνα Ψούνη και την διατροφολόγο, Σοφία Κιλιτζιράκη.

Η ενημέρωση από τον Μινώταυρο αναφέρει τα εξής:

Με επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από τις ακαδημίες, αλλά και γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/11) το απόγευμα στο Ενοριακό κέντρο στις Μουρνιές η ημερίδα που διοργάνωσε ο Μινώταυρος και οι Νέοι Μινωταύρου σχετικά με τα θέματα της αθλητικής ψυχολογίας και της διατροφής των μικρών αθλητών στο ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για ημερίδα η οποία έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει η ακαδημία του Μινωταύρου, η οποία είχε την υποστήριξη της δημοτικής κοινότητας Μουρνιών, της ενορίας Μουρνιών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μουρνιών.

«Είναι μια προσπάθεια όπου θ’ ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες σε τομείς που είναι σημαντικοί για κάθε αθλητή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΑΟ Μινωταύρου, Γιάννης Σπυριδάκης, που ήταν αυτός που “άνοιξε” την εκδήλωση.

«Ο Μινώταυρος και η ακαδημία του στελεχώνονται από διπλωματούχους προπονητές και ανθρώπους που τους έχουμε επιλέξει και για το ήθος τους γιατί εκτός από την εκγύμναση προσφέρουν και μαθήματα σωστής συμπεριφοράς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δύο άρτιοι επιστήμονες, η κα Ψούνη και η κα Κιλιτζιράκη, αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ενορία Μουρνιών για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, τη δημοτική κοινότητα και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μουρνιών που πάντοτε ανταποκρίνονται στις δράσεις που γίνονται στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Σπυριδάκης.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΝΑ ΨΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΚΙΛΙΤΖΙΡΑΚΗ

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις ομιλίες των δύο επιστημόνων, με την κυρία Λίνα Ψούνη ν’ αναπτύσσει το θέμα «θετικές συμπεριφορές γονέων και παρακίνηση των αθλητών», ενώ η κυρία Κιλιτζιράκη μίλησε για «ποδόσφαιρο και διατροφή».

«Αναλύσαμε τις συμπεριφορές των γονέων σχετικά με την υποστήριξη των παιδιών στον αθλητισμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποστηρικτές -είναι οι βασικοί υποστηρικτές- των παιδιών τους», σημείωσε η κα Ψούνη. «Σκοπός είναι η ενίσχυση της ψυχολογίας τους, η συμμετοχή τους στον αθλητισμό, η διασκέδαση, η χαρά μέσα από τον αθλητισμό. Ο ρόλος των γονέων είναι συγκεκριμένος και πολύ βασικός στη διαμόρφωση ενός αθλητή σε ό,τι επίπεδο και αν φτάσει. Πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνεργασία του γονέα με την ομάδα και τον προπονητή και ο καθένας να ακολουθεί το δικό του, συγκεκριμένο κομμάτι. Ενας γονιός στην αναπτυξιακή ηλικία έως των 11-12 ετών πρέπει να στοχεύει στην ευεξία και τη διασκέδαση που θα κερδίσει το παιδί του μέσα από τον αθλητισμό, να στοχεύει στην επιβράβευση της βελτίωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών, σε καμία περίπτωση ο βασικός στόχος για τον γονέα δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η ενίσχυση της ψυχολογίας και της συμμετοχής του παιδιού στην άσκηση. Οσο το παιδί μεγαλώνει τόσο ο ρόλος του γονέα γίνεται υποστηρικτικός χωρίς καθόλου ανάμειξη στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και στο να παρεμβαίνει σε προπονητικά αντικείμενα», επεσήμανε η κα Ψούνη.

Από την πλευρά της, η Σοφία Κιλιτζιράκη τόνισε τα εξής: «Το ποδόσφαιρο για τα παιδιά ξεκινά από την ηλικία των 6 ετών, άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε σωστό φαγητό για ανάπτυξη και ενέργεια και τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας αθλητής μέσα στο γήπεδο σε ό,τι αφορά την αντίληψη. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να δουν πώς θα συμπεριφέρονται μέσα στη μέρα τους, είναι σημαντικό να έχουν κάτι σε φαγητό μέσα στη μέρα, κάτι που θα τους δώσει ενέργεια στην προπόνηση και στον αγώνα. Κάθε παιδί έχει κάποιο στόχο και πρέπει να έχει ενέργεια για να τον πετύχει, είτε αυτό είναι παίζω με τους φίλους μου, είτε πηγαίνω στο σχολείο, είτε είμαι σε μία ομάδα και αγωνίζομαι».

Estrella

Rabona ad