1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού Κρήτης 2017 (video)

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 13 Μαΐου 2017, 14:03

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η διοργάνωση έχει σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειας ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν την διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.

Η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού περιλαμβάνει την διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές κι άλλες εκδηλώσεις. Τα σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και μπορούν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση μία ή περισσότερες ημέρες.

Επίσης, Θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία την Κυριακή 28 Μαΐου το απόγευμα που θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με την παραλαβή της φλόγας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας. Επίσης τη Δευτέρα 29 Μαΐου το πρωί με λαμπαδηδρόμους μαθητές η φλόγα θα φτάσει στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου εξελιχθεί η τελετή έναρξης.

karta antonis garden