Ήταν ο τρίτος αγώνας της στη διοργάνωση και πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (01/06), στο κολυμβητήριο “Αντώνης Δημητρόπουλος” της Γλυφάδας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε επί της Κροατίας στη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 16-15, μετά από έναν συγκλονιστικό ματς, το οποίο στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 11-11 (πέναλτι 5-4).
Το παιχνίδι το έφερε στα ίσια και το οδήγησε στα πέναλτι ο Λαμπάτος ισοφαρίζοντας δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Στα πέναλτι ο Γιώτης απέκρουσε μία από τις εκτελέσεις των Κροατών που είχαν κι ένα δοκάρι (με τον Μπερδέ στο τέρμα), ενώ η Ελλάδα αστόχησε μόνο μία φορά και έφτασε στη νίκη.
Όσον αφορά τους αθλητές του ΝΟ Χανίων που μετέχουν στην αποστολή της Εθνικής, ο Σταύρος Ζουζούνης αγωνίσθηκε, ενώ ο Βαγγέλης Γεωρβασάκης (που έπαιξε στο πρώτο ματς της ημέρας, με Ιταλία) δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης είχαν αγωνισθεί και οι δύο.
Ελλάδα – Κροατία 16-15 (κ.α. 11-11, πέν. 5-4)
Οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 2-3, 2-2, πέν. 5-4.
Ελλάδα (Φώντας Λεμπέσης): Μπερδές, Αγγελόπουλος 1, Ζουζούνης, Καρατζάς, Λεωνιδάκης 3, Λαμπάτος 2, Χατζής 5, Μότσιας, Πατσιλινάκος 2, Ράπτης, Σάρρος 1, Σιούτης 1, Γιώτης, Τσόκας 1, Τσαγκαράκης.
Γκολ Κροατίας: Σόριτς 1, Ερέντα 3, Σέβερ 1, Μλαντινέο 3, Σκέγιτς 3, Ντράγκας 2, Μπέλιαν 2.







