14 χρόνια από το… ρεκόρ της Γρυλλάκη

Διαιτησία | 10 Νοεμβρίου 2016, 18:19

Πριν από 14 χρόνια, στο παιχνίδι Ιωνικός-ΟΦΗ (1-1), η Σοφία Γρυλλάκη έγινε η πρώτη γυναίκα βοηθός διαιτητή στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Το “Σαν Σήμερα” της ιστοσελίδας balleto.gr αναδεικνύει το θέμα και κάνει αναφορά στο σπουδαίο ρεκόρ της Χανιώτισσας, που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ακόμα ενεργή στα διαιτητικά δρώμενα ως παρατηρητής διαιτησίας 1ης κατηγορίας (Super League).

Αναλυτικά το απόσπασμα από το balleto.gr:

Σαν σήμερα το 2002 η διαιτητής Σοφία Γρυλλάκη έσπασε τα… στεγανά και δημιούργησε το δικό της σπουδαίο ρεκόρ στο ποδόσφαιρό μας!

Εκείνη την ημέρα η, αστυνομικός στο επάγγελμα, Χανιώτισσα ρέφερι έγινε η πρώτη γυναίκα βοηθός διαιτητή στην ιστορία της Α’ Εθνικής!

Συγκεκριμένα, ήταν επόπτης γραμμών στο παιχνίδι Ιωνικού-ΟΦΗ (1-1), το οποίο διηύθυνε ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθήνας).

Εξάλλου, το καλοκαίρι του 2011 η Γρυλλάκη έκανε ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ: μαζί με την Ιωάννα Κωνσταντινίδου έγιναν οι πρώτες γυναίκες που αξιολογήθηκαν στον πίνακα παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας!

Το 1986 η Γρυλλάκη ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην πρώτη γυναικεία ομάδα της γενέτειράς της, τις Αρτέμιδες. Ωστόσο, την… κέρδισε η διαιτησία! Έτσι, το 1988 παρακολούθησε και τελείωσε στον ΣΔΠ Χανίων τη σχολή διαιτησίας, και έκτοτε προσφέρει σε αυτόν τον χώρο.

Η ίδια δήλωσε κάποτε για το ότι είναι η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε στη «μεγάλη» κατηγορία: «Για μένα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή. Παράλληλα πρόκειται για δικαίωση των κόπων μου και επιβράβευσης των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα την ελληνική διαιτησία».

 

Estrella
Papantonakis Cards