10 ομάδες και μεταφορά αποτελεσμάτων

ΕΚΑΣΚ | 31 Ιουλίου 2016, 16:22

Με 10 ομάδες θα πραγματοποιηθεί το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΚ. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου θα μεταφέρονται στα playoff.

Περισσότερες ομάδες και συγκεκριμένα 10 θα συμμετάσχουν στο νέο παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΚ που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου. Εκτός από τις 7 ομάδες που θα είναι εντός συναγωνισμού και θα διεκδικήσουν τους στόχους τους στο νέο πρωτάθλημα, θα είναι και τρεις εκτός συναγωνισμού, δηλαδή οι Νέοι του Ηρακλείου, του ΟΦΗ και του Εργοτέλη. Με τον τρόπο αυτό, οι συγκεκριμένες ομάδες θα αποκτήσουν εμπειρίες από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιπες επτά ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι η Ακαδημία Ρεθύμνου, η Ιεράπετρα, η Μεσσαρά, το Δειλινό, ο Κύδωνας Χανίων, η Πεδιάδα και ο Ηρόδοτος. Η Ακαδημία ως γνωστόν κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ ωστόσο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής λόγω οικνομικής στενότητας, Συνεπώς θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ. Ούτε οι Μεσαρά, Δειλινό και Πεδιάδα δέχτηκαν να πάρουν τη θέση της Ακαδημίας. Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα δεν θα συμμετάσχει η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου που αποχώρησε.

Μια πολύ σημαντική αλλαγή που θα προκύψει σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα είναι ότι θα μεταφέρονται τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, στα playoff. Αυτό έγινε κυρίως διότι το πρωτάθλημα και η κανονική περίοδος θα αργήσει να τελειώσει λόγω της συμμετοχής 10 ομάδων πλέον σε αυτό.

Σύμφωνα επίσης με την προκήρυξη της ΕΚΑΣΚ, οι ομάδες θα υποχρεούνται να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι και δύο αθλητές κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1996 και νεότεροι, και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Όπως αποφάσισε τέλος η ΕΚΑΣΚ, τα παιχνίδια θα διεξάγονται τη Δευτέρα. Εξαιρείται ο Κύδωνας Χανίων ο οποίος θα παίζει Κυριακές αφου είναι η ομάδα που θα εκπροσωπεί τον Νομό της. Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και για τις Ακαδημία Ρεθύμνου και Ιεράπετρα. Οι ομάδες του Ηρακλείου λοιπόν θα παίζουν, στα μεταξύ τους παιχνίδια, Δευτέρα.

karta antonis garden