Η ομάδα της Νίκαιας προχώρησε στην απόκτηση των νεαρών τερματοφυλάκων Αγγελου Τάφα και Νίκου Φυλακτού.
Ο Τάφας άρχισε από το Χαϊδάρι, συνέχισε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και τη σεζόν 2017-18 ήταν μέλος αρχικά του Λουτρακίου και στη συνέχεια του Κερατσινίου (1 συμμετοχή), στη Γ’ Εθνική.
Οσον αφορά τον Φυλακτό την περασμένη σεζόν ξεκίνησε στον Διαγόρα Ρόδου (5 συμμετοχές) και συνέχισε στον Ασπρόπυργο, με τον οποίο πανηγύρισε τον τίτλο και την άνοδο στη Football League.
Η ανακοίνωση του Ιωνικού έχει ως εξής:
O Iωνικός μας ανακοινώνει την απόκτηση των Αγγελου Τάφα και Νίκου Φυλακτού. Δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες οι οποίοι ολοκληρώνουν την τριάδα των κίπερ μαζί με τον Τάσο Κουρεπίνη.
Ο Τάφας γεννήθηκε στις 5-7 2000 και ξεκίνησε την καριέρα του από το Χαϊδάρι. Από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα μετακομίζοντας στην ΑΕΚ, με την οποία μάλιστα πέρυσι αγωνίστηκε στους αγώνες του Youth League και ξεχώρισε με την παρουσία του. Παράλληλα, έχει δύο δανεισμούς σε Λουτράκι και Κερατσίνι απο την «Ενωση».
«Ειμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον Ιωνικό. Θέλω να εξελιχθώ και να γίνω ακόμα καλύτερος. Ευχαριστώ θερμά τους κ.κ Τσιριγώτη και Αρναούτη για την εμπιστοσύνη» ,ήταν τα πρώτα λόγια του Τάφα.
Ο Νίκος Φυλακτός είναι 21 χρονών και την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στο πρώτο μισό στον Διαγόρα Ρόδου και στο δεύτερο στον Ασπρόπυργο. Νωρίτερα, έχει παίξει σε Ατλαντίδα και Παλληνιακό.
«Ο Ιωνικός είναι μία μεγάλη ομάδα με «βαριά» φανέλα». Με χαρά δέχτηκα την πρόταση του κ .Τσιριγώτη ,ενώ ξέρω ότι θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τον κο Αρναούτη αλλά και τον κο Παπαμιχαήλ. Να έχουμε υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας».








