Εντεκα ομάδες σε άνδρες και γυναίκες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά, το οποίο πέρσι βαθμολογήθηκε με ένα πολύ ψηλό rate, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα κορυφαία που έγιναν σε όλη την Ευρώπη! Το ίδιο επιδιώκεται και φέτος, όπως άλλωστε τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη (6/6) πρωί στο συνεδριακό χώρο της ΑΝΕΚ LINES στη λεωφόρο Σούδας, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ωρίωνα, Γρηγόρης Γκουλούσης.
«Είναι το δεύτερο στη σειρά τουρνουά που πραγματοποιείται και τείνει να γίνει θεσμός διότι πέρσι το rate ήταν τόσο υψηλό με αποτέλεσμα να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Γκουλούσης. «Αυτό έκανε ακόμα και ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είχαμε πέρσι από τη Ρουμανία και την Κύπρο, προκειμένου να έρθουν και φέτος για να λάβουν τη βαθμολογία του τουρνουά. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο. Ο Ωρίων δηλώνει με υπευθυνότητα ότι πρόκειται ν’ ανεβάσει τη διοργάνωση, να βελτιώσει το rate ώστε να έχουμε μία υψηλού επιπέδου οργάνωση. Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων και την ANEK LINES και ελπίζουμε όλοι οι Χανιώτες να πλαισιώσουν το τουρνουά που δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να πάει το χάντμπολ στην πόλη μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Γκουλούσης έκανε αναφορά στις συμμετοχές που υπάρχουν, αλλά και σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το τουρνουά.
«Φέτος οι συμμετοχές ανέρχονται στις 11 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Θα έχουμε ομάδες όπως η Εθνική Ελλάδας, που συμμετέχει ως “Σπάρτακος”, η Εθνική Κύπρου, ο Ασπρόπυργος, οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας στους άνδρες, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, η Καλαμαριά, η Σταυρούπολη, ο Α.Ο. Ανθούπολης και φυσικά η δική μας, ο Ωρίων», τόνισε ο κ. Γκουλούσης, συνεχίζοντας, «οι ομάδες που παίρνουν μέρος έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πόντους από το rate αυτού του τουρνουά που θα είναι πολύ υψηλό. Επειδή είναι πολλές οι ομάδες θα έχουμε καθημερινά πάρα πολλούς αγώνες, ξεκινώντας από την Παρασκευή το απόγευμα. Θα έχουμε δύο διαιτητές από τη διεθνή ομοσπονδία και έξι διαιτητές από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και δύο ακόμα Ελληνες. Επίσης, δύο παρατηρητές είναι από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία».
Από την ΑΝΕΚ LINES, η υπεύθυνη του τμήματος χορηγιών, Αννα Νικολακάκη σημείωσε τα εξής:
«Η ΑΝΕΚ LINES στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενισχύει έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και στηρίζει δράσεις που προάγουν την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες. Με βάση τα παραπάνω, η ΑΝΕΚ, είναι παρούσα ως χορηγός μεταφοράς στις ακτοπλοϊκές ανάγκες του πανευρωπαϊκού τουρνουά χειροσφαίρισης στην άμμο. Η χειροσφαίριση έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Επιγραφή που βρέθηκε στην αρχαία Δίπυλο το περιγράφει ως το θαυμάσιο παιχνίδι με το χέρι, με τις σαν του χορού κινήσεις με την μπάλα».



