Τρομερή επίδοση για Τζατζιμάκη – Η καλύτερη όλων των εποχών στα Κ16!

Στίβος | 18 Μαρτίου 2019, 13:50

Με τη διεξαγωγή των Παγκρήτιων αγώνων ρίψεων στο στάδιο Ελευθερίας του Ηρακλείου ξεκίνησε η θερινή σεζόν για τα κρητικά σωματεία και την παράσταση "έκλεψε" η Αφροδίτη Τζατζιμάκη. 

Η νεαρή αθλήτρια του “Ελ. Βενιζέλος”, που γυμνάζεται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη, πέτυχε τρομερή επίδοση στη σφυροβολία, με 62.27μ., που αποτελεί την καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στην κατηγορία Κ16. Το προηγούμενο άτυπο ρεκόρ (στην κατηγορία αυτή δεν καταγράφονται πανελλήνια ρεκόρ) είχε η Ηλιάνα Κοροσίδου με 60.92μ. από το 2010. 

Η ενημέρωση του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” αναφέρει τα εξής:

Ξεκίνησε η θερινή σεζόν για τα σωματεία της Κρήτης με τη διεξαγωγή των Παγκρήτιων αγώνων ρίψεων.

Στη διάρκεια των αγώνων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στο στάδιο Ελευθερία στο Ηράκλειο ξεχώρισε η νεαρή αθλήτρια μας της σφυροβολίας, Αφροδίτη Τζατζιμάκη. Η μόλις 14 ετών σφυροβόλος, που γυμνάζεται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 62,27 μ., που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα αθλήτρια της κατηγορίας Κ16. Το προηγούμενο άτυπο ρεκόρ – στην κατηγορία Κ16 δεν καταγράφονται πανελλήνια ρεκόρ – κατείχε η Ηλιάνα Κοροσίδου με 60.92 μ. από το 2010 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Η Τζατζιμάκη, η οποία αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ16, το 2018 στα πρώτα της βήματα στο αγώνισμα είχε πετύχει βολή στα 52,77 μέτρα.

Στους ίδιους αγώνες ο Ορεστης Ντουσακης πέτυχε στην σφυροβολία Κ18 (5 κιλά) 72.30μ.

 

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana