Τριανταφύλλου: Έχουμε τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης

Διαιτησία | 30 Αυγούστου 2018, 10:17

Για τον στόχο της νέας Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΧ να δημιουργήσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα ανάπτυξης για τη χανιώτικη διαιτησία μίλησε ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Τριανταφύλλου, στο περιθώριο των κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (29/08) στο Κολυμπάρι.

Ο επικεφαλής της ΕΔ/ΕΠΣΧ τόνισε ότι το έργο της σχολής διαιτησίας από την προηγούμενη Επιτροπή θα συνεχιστεί και φέτος έχοντας ως φιλοσοφία το “πενήντα – πενήντα” αλλά και τη μείωση των διαιτητικών λαθών.

Τέλος δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της διαιτησίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς για τη χανιώτικη διαιτησία: «Από πλευράς της νέας Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Χανίων σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική περίοδο που ξεκινάει θα θέλαμε να ευχηθούμε υγεία πάνω απ’ όλα στους ποδοσφαιριστές και στους διαιτητές που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Έχουμε βάλει καινούργιους στόχους ως καινούργια Επιτροπή, εκτός από το πενήντα πενήντα που ζητούν σίγουρα όλες οι ομάδες σαν στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για τη χανιώτικη διαιτησία.

Να προσκαλέσουμε καινούργια παιδιά στο χώρο, να δώσουμε κίνητρα γιατί δυστυχώς είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετούς διαιτητές οι οποίοι σταμάτησαν είτε λόγω ηλικίας είτε βγήκαν από τις Εθνικές κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε και τώρα ένα πάρα πολύ άξιο υλικό και τώρα και κάποια καινούργια παιδιά από την περσινή σχολή διαιτησίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα με καινούργια σχολή διαιτησίας.

Θέλω να πω ότι από πλευράς διαιτητών αυτό που εμείς υποσχόμαστε να κάνουμε πράξη είναι το σεβασμό της διαιτητικής ομάδας όλων των αξιωματούχων διαιτησίας απέναντι κυρίως στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για εμάς είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των αγώνων.

Από την άλλη θεωρούμε αυτονόητο το σεβασμό των ομάδων απέναντι στις διαιτητικές αποφάσεις,οι οποίες να είστε σίγουροι ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι οι λιγότερο δυνατές και όλα τα λάθη δε θα είναι σκόπιμα».

Για τον αριθμό των διαιτητών: «Είμαστε σε ένα μέσο επίπεδο σε σχέση με άλλες περιόδους. Είναι γεγονός ότι κάποιοι διαιτητές σταμάτησαν αλλά όπως είπα και προηγουμένως υπάρχει ένα ήδη καλό υλικό και φέτος. Έγινε μια σχολή διαιτησίας περυσι από την προηγούμενη επιτροπή η οποία έκανε πολύ καλό έργο και την ευχαριστούμε.

Φέτος όπως σας είπα ξεκινάει ένα τετραετές πρόγραμμα και με τη συνδρομή και τις οδηγίες της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ, το οποίο εμείς θα κάνουμε πράξη και τοπικά. Θα τα δείτε αυτά στην πορεία. Την επόμενη Τετάρτη (5/9) θα κάνουμε την πρώτη μας συγκέντρωση για τη νέα περίοδο όπου εκεί θεωρώ ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε ακόμα περισσότερα».

 

karta antonis garden